Politika

Radeta protiv Zorane: “Ministarka mora biti razrešena”

Poslanica Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta reakla je danas tokom rasprave o amandmanima na Predlog zakona o planiranju i izgradnji da ministarka Zorana Mihajlović treba da bude razrešena funkcije ministra jer, po njenoj oceni, radi otvoreno protiv države i vlade.

– Kako drugačije tumačiti činjenicu da se ovaj Zakon o planiranju i izgradnji koji podrazumeva legalizaciju objekata jedanaesti put menja, odnosno osmi put od kada je Zorana ministar – kazala je Radeta.

Kako je navela, ministarka Mihajlović “ne želi da se legalizuju objekti u Srbiji i na taj način stvara gnev naroda protiv države i vlasti”.

– Zorana (Mihajlović) ne može više da radi svoj posao zato što ne zna da ga radi. Ako hoće da se legalizuju objekti onda to mora zakonom da bude pojednostavljeno, jasno i da svako ko želi može to i da uradi – rekla je Radeta.

Skupština Srbije nastavila je danas rad pretresom amandmana na izmene i dopune Zakona o zapošljavanju stranaca, nakon što je završila raspravu o pojedinostima na Predlog zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima.

Građani će po novom zakonu imati izbor da li će da konvertuju kredite u evro ili će da nastave sa sudskim sporovima. Očekuje se da će se parlamentarci sutra izjašnjavati o predlozima zakona.

Na dnevnom redu nalaze se i Predlog zakona o dopuni Zakona o budžetskom sistemu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o strancima, Predlog zakona o izmeni Zakona o upravljanju aerodromima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o žičarama za transport lica, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova….

Narodna skupština razmatrala je i potvrđivanje više sporazuma.

 (Izvor: Blic)

Comments

comments