Politika

Radi prljave poslove za SNS a PLATU DOBIJA OD OPŠTINE!

Aleksandar Vučić ga je nazvao “divnim detetom”.

Nemanja Glišić, jedan od aktivista Srpske napredne stranke, koji je nedavno učestvovao u sukobu sa kapetanom Vojske Srbije, koga je Aleksandar Vučić lično opisao kao „divno dete“, a učestvovao je i u cepanju transparenata protivnika jednog okupljanja SNS, na društvenoj mreži Fejsbuk naveo je da je zaposlen u opštini Rakovica.

Nemanja je sa svojom stranačkom drugaricom Nevenom dospeo u žižu javnosti kada su se pojavili kao akteri incidenta sa kapetanom Vojske Srbije Milanom Vukšićem, kome su zvonili na vrata stana kako bi mu postavili pitanja o predstojećim beogradskim izborima. Ko je koga tu prvi napao policija još nije utvrdila, izjave su suprotstavljene, Vukšić je tada priveden, a aktivisti SNS nisu pokazali povrede.

Ipak, predsednik države izneo je svoj sud o ovom događaju gostujući na TV Happy, gde je predstavio, pohvalio i branio aktiviste svoje stranke od optužbi da su navalentno naišli na vrata kapetana Milana Vukšića tražeći mu glas podrške.

– Pogledajte ovu divnu devojku i momka. Oni su najkulturnije pozvonili na interfon i predstavili se kao aktivisti SNS, a onda je taj vojni oficir, da ne kažem šta mislim o njemu, u pidžami izašao i fizički ih napao, rekao je Vučić. On doduše nije pominjao da li je jedno od „divne dece“, Nemanja Glišić, izgleda zaposlen u gradskoj opštini, jer bi u tom slučaju verovatno morao da objasni da li je Nemanja stranačke aktivnosti obavljao tokom ili posle radnog vremena. Odgovor na ovo i mnoga druga pitanja od Nemanje nismo uspeli da dobijemo jer se posle pokušaja da ga kontaktiramo preko Fejsbuka sakrio, odnosno blokirao nas. Možda će opština Rakovica odgovoriti da li je i koliko dugo Nemanja njihov zaposlen, koji posao obavlja i na osnovu kojih kriterijuma.

Incident ispred Višeg suda

Glišić je i ranije kao aktivista stranke učestvovao u incidentu ispred Višeg suda u Beogradu. Pristalice SNS, među kojima je bio i Nemanja, okupile su se tada tokom ročišta po tužbi ministra policije Nebojše Stefanovića protiv Nedeljnika NIN. Na snimku sa tog skupa vidi se Nemanja u grupi ljudi koji su pokušali da cepaju transparente nekolicine okupljenih pristalica NIN-a. Komešanje je tada nastalo između simpatizera SNS i par aktivista sa transparentom „protiv terora vlasti“, u šta se i Nemanja umešao. Tokom tog skupa član SNS-a i načelnik skupštinskih poslova u opštini Rakovica Marko Janjić je napao aktiviste koji su držali transparent.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments