DruštvoPolitika

Radna mesta za 3500 botova Beogradu!

U glavnom gradu je, davanjem saglasnosti Vlade za 3.500 radnih mesta, u jednom danu zapošljeno više ljudi u javnom sektoru negu u svim opštinama u Srbiji u proteklih pet godina!

Ovo je činjenica koju je danas izneo predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović. U njegovom gradu lokalna administracija tokom prethodnih godina dobila samo 9 novih radnika, a tražili su 500. Međutim, podatak koji je Paunović izneo mora da nas zabrine iz više razloga.

1. Masovno zapošljavanje pred beogradske izbore

Zašto baš sad? Pa odgovor je manje-više jasan: sigurni glasovi za SNS. Drugi odgovor može još više da zabrine. Ukoliko naprednjački kartel izgubi vlast u prestonici, na ovaj način, zapošljavanjem na neodređeno vreme, pokušava da obezbedi svojim kadrovima da ostanu u gradskim službama i kada oni odu sa vlasti. Čak i jedan bot SNS-a je previše, a šta tek da kažemo za njih 3 i po hiljade?

2. Stvaranje nepostojećih radnih mesta

Poznato je da se za naprednjačke kadrove poslednjih godina izmišljaju radna mesta u javnim preduzećima, koja prethodno nisu postojala u sistematizacijama radnih mesta. Naravno, suvišno je govoriti i o stručnim ljudima koji su osposobljeni za poslove u javnim preduzećima, a zbog SNS mogu samo da sanjaju da će nekada dobiti posao.

3. Kreće lavina u drugim gradovima

Sam Paunović je najavio da on, posle ove odluke, u svojoj opštini neće više poštovati mere koje su uvedene od strane države što se tiče ograničenja zapošljavanja. Ukoliko i drugi predsednici opština budu sledili njegov primer, očekuje nas kolaps! Ekonmski, a i svaki drugi.

Posle svega ovoga, možemo samo da pitamo premijerku Anu Brnabić, koja je odobrila ova zaposlenja i branila ih: Ana, da li si ti normalna?

Comments

comments