Politika

Radulovićev poslednji pozdrav: Slavićemo na republičkim!

Saša Radulović, lider Dosta je bilo, uputio je poruku članovima ovog pokreta, koja je prethodila ostavci rukovodstva preksinoć, i u kome se najavljuje skupština DJB za maj.

U poruci se, prema uvidu koji smo imali, iznosi razočarenje beogradskim rezultatima, ali Radulović objašnjava da DJB ima mnogo veći potencijal van Beograda.

„Nekako u senci beogradskih izbora gotovo neopaženo prolazi odličan rezultat borskog tima od preko 8 odsto. Sve čestitke narodnom poslaniku Branislavu Mihajloviću i njegovom timu na odličnom rezultatu. Ovaj rezultat je i indikator podrške koju koalicija Dveri i DJB ima u ostatku Srbije. Idemo dalje. Predstoji nam vruća politička godina, promena Ustava, pitanje Kosova i parlamentarni izbori nakon promene Ustava. Stvari nisu toliko crne kako bi se moglo zaključiti ako samo gledamo beogradske izbore. Rezultati lokalnih izbora su tipično ispod republičkih. Naša najjača tačka jeste republička politika. U Beogradu je bila izuzetno jaka konkurencija koja nema republičku politiku (Đilas nije republički političar, Šapić, NDBG, Beli)… Borski rezultat je pokazatelj da je potencijal koalicije u Srbiji, van Beograda i Vojvodine, a to je više od pola biračkog tela, veći od 8 odsto, i da je zbir za Srbiju verovatno veći od rezultata koji smo osvojili 2016. godine“, navodi Radulović u poruci.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments