Politika

Raspada se SZS, Paunović i Zelenović hoće na izbore, pale teške reči

Neki funkcioneri protive se odluci da se ne ide u trku na lokalu,
posebno Nebojša Zelenović i Saša Paunović, koji bi da zadrže vlast. Đilas im poručio da napuste SZS

Savez za Srbiju (SZS), koji predvodi Dragan Đilas, puca po šavovima i sve je izvesnije da će se raspasti pre početka kampanje za predstojeće izbore, otkriva Kurir.

U opstanak tog opozicionog bloka ne veruju više ni njegovi članovi, među kojima su i DS Zorana Lutovca, NS Vuka Jeremića, Dveri Boška Obradovića, Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića.

Ko gleda svoje du*e

Nije nepoznato da u SZS od početka stvari ne funkcionišu, ali nepremostivi kamen spoticanja je neslaganje o učešću na izborima. Pojedini funkcioneri SZS ne žele da bojkotuju izbore na lokalu. Najglasniji su demokrata Saša Paunović, koji vodi Paraćin, i Zelenović, gradonačelnik Šapca, jer žele da tamo zadrže vlast. Đilas pak ne odustaje od stava da je izlazak na lokalne izbore izdaja. Prete im i izbacivanjem iz SZS.

Izvor: Istinomer

– Teško će SZS da opstane do marta, a naročito posle burnog sastanka u utorak, kad su Paunović i Zelenović rekli da lokalni izbori ne treba da se dovode u pitanje i da ne treba da se odreknu vlasti. Skočio je Mlađan Đorđević i rekao da to ne dolazi u obzir i da je bojkot opšti. Oni su počeli da se opiru, ali je Mlađa rekao „ko izađe taj je izdajnik i sve će imati protiv sebe“. Paunović i Zelenović su demonstrativno napustili sastanak – priča izvor Kurira i nastavlja:

– Mlađa je nastavio da ih vređa, rekao da je Zelenović pi*ka, kako samo gleda svoje du*e… Skočio je onda Dušan Petrović i rekao Đorđeviću „teraj se u pi*ku materinu“ i izašao i on. Inače, pre neke dve-tri nedelje, Zelenović je rekao Đilasu da hoće da ide na izbore, a ovaj mu je uzvratio: „Okej, ali prvo izađi iz SZS, pa radi šta hoćeš“.

Nije zanemarljivo, dodaje naš sagovornik, da je Paunović, kao zamenik lidera DS, praktično okrenuo leđa šefu Lutovcu.

Lobiranje po odborima

– Paunović se video s Lutovcem u stranci i žestoko su se posvađali. Lider DS insistirao je da mora da se poštuje dogovor i da nema izbora nigde. Paunović je to odbio. Pucaju po svim šavovima – priča naš sagovornik i ističe:

– Ovo je krah bojkota pre nego što je i počeo. Paunović i Zelenović teraju po svom. Lobiraju među svojim odborima da se izađe na lokalne izbore. Bili su pre neki dan na jugu Srbije – Nišu, Vranju, Vladičinom Hanu, Leskovcu i Prokuplju.

Izvor: N1

Politički analitičar Milan Nikolić ne isključuje mogućnost da se SZS ugasi do proleća.

– Teško može da opstane sa takvim razlikama i u ovom punom sastavu. Ne razumem ideju bojkota, za njih je pametnije da izađu na izbore i pobede gde mogu – rekao je Nikolić.

Izvor: Kurir.rs

Comments

comments