Društvo

Ratni veteran spalio člansku kartu SNS-a

Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. iz Valjeva i generalni sekretar Udruženja “Gvozdeni puk” koji sa još trojicom saboraca već 48 sati štrajkuje glađu na krovu kuće gde su i prostorije ove organizacije, demonstrativno je pred novinarima spalio svoju člansku kartu SNS.

– Već 48 sati smo na krovu tražeći da se dvojici ratnih veterana posle pet godina uključi struja da ne bi decu kupali iz tiganja zagrevajući vodu na šporetu. To je bio naš zahtev i pre desetak dana i tek kada smo probili šake ekserima obećano je da će im se pomoći. Međutim, ne samo što su nas tada slagali, već nas i dalje lažu. Naš štrajk glađu nije politički, već isključivo zbog svih poginuli boraca i njihovih porodica, kao i zbog svih ratnih vojnih invalida i veterana koji su sada građani drugog reda, a nisu bežali, već su branili državu. Ne želim da budem član stranke koja ne poštuje srpske ratne veterane i invalide – kaže Bradić.

On takođe tvrdi i da se nikada nije učlanio u SNS, već je dobio člansku kartu sa svojim imenom.

-Jednog dana sam dobio člansku kartu Srpske napredne stranke, a nikada se nisam učlanio u nju i nikada nisam bio aktivan niti išao na sastanke. Samo jednom sam se odazvao kao predsednik Udruženja boraca. Ne želim da me niko svojata jer ne želim da se bavim politikom, a posebno ne želim ni na papiru da budem član SNS – tvrdi Bradić i dodaje da je valjevske borce od kada su počeli da štrajkuju na krovu jedino kontaktirao državni sekretar u Ministarstvu za rad, socijalnu i boračku zaštitu. Dogovor, kaže, ipak nije postignut.

– Ne zanimaju nas više obećanja i laži, već da se nešto konkretno učini i ne odustajemo do smrti.

Četvorici boraca koji se već drugi dan nalaze na krovu priključili su se, pred ulaznim vratima i ratni veteran Božidar Petrović, kao i majka poginulog borca iz Valjeva, Radovinka Gavrilović.

(Izvor: srbin.info)

Comments

comments