Društvo

“Razgraničenje”

Istina Srbiji je trebalo 27 godina da nikuda ne stigne i zaista trud se isplatio. Razlika između Vučića, opijenog vojvodinog radikala, i Vučića evropejca i faktora stabilnosti na Balkanu, je u linijama razgraničenja. Nekad je linije granica crtao u tuđim državama a sada u svojoj ali mu se mora priznati da je uvek bio dosledan kada je razgraničenje u pitanju. Najbolji student prava koji je u slobodno vreme i najbolji maketar, modelar, geograf, topograf, etnograf i demograf. Jedna polivalentna ličnost.

U temelju srpske državnosti urezani su ljudi. Aleksandar Vučić pokušava na sve načine da svoje ime ostavi u nasleđe generacijama koje dolaze. Jedini problem je što Srbija ima više generacija koje odlaze nego što dolaze ali će aktuelni predsednik učiniti sve da onoj generaciji koja ostaje ostane upamćen. Neću koristiti teške reči jer reći da je izdajnik je lako. Lako će o tome svedočiti Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić, crkva u kojoj se zakleo radikalima na vernost, Mirosavljevo jevanđelje na kojem se zakleo Srbiji i Ustav Srbije.

Znam kako prvoimenovani podnosi težinu odgovornosti ovoga što radi. Znam da mu se odgovornost meri u količini moći unutar granica koje je definisao Ustav Srbije i Rezolucija 1244 SB. Zato hoće da reši formu da bi svojoj suštini dao praktičnu namenu. Suvereni vladar u granicama Srbije. Pa će za svoju suverenost dati suverenost onoga što je još devedesetih godina crtao između potpisivanja papira za dobijanje stana u Beogradu. I jedino što ga muči je narod koji mu se klanja, divi, plaši, glasa. Kako da nastavi? Dobro, muči ga i čega će Marko biti direktor jednom kad sa njim razgraniči.

Jedino razgraničenje koje Srbiji treba jeste podela odgovornosti Srpske napredne stranke, satelita vlasti i gore pomenutih građana koji cepaju Ustav Srbije. Treba razgraničiti kako smo uspeli da za 27 godina ne stignemo nikuda a sve smo puteve pregazili. I sve ljude na njima. I sve uzaludno. I tačno je, neće sutra Kosovo stići u Levač jer Levač je odavno u Nemačkoj. Zarađuje za život.

Razgraničite do sledećih izbora. Bar vi koji ih u Srbiji dočekate.

Autor: Ivan Mandić

Levica Srbije

Comments

comments