Politika

Reković iz „1 od 5 miliona“ napala Vesića, a Šapić ga branio: „Vesić ima pravo to da uradi!“

Lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić branio je danas zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, rekavši da Vesić ima pravo da izmesti Stari savski most u park!

Šapiću je to bio argument kada je ušao u raspravu sa Valentinom Reković, predstavnicom Pokreta „1 od 5 miliona“. Rekovićeva je napala Vesića, kazavši da nema pravo da radi šta mu padne na pamet, protivno mišljenju struke, a Šapić je zamenika gradonačelnika branio rečima da on na to ima pravo jer je to „politička odluka“.

Naime, Rekovićeva je u jutarnjem programu na TV Prva predstavljala koncept četvrte grane vlasti koji „1 od 5 miliona“ zagovara, a po kojem bi stručnjaci, koje bi birali direktno građani, činili tu granu vlasti i imali bi mehanizme nadzora izvršne, zakonodavne i sudske vlasti. Kako je istakla Rekovićeva, tri grane vlasti ne funkcionišu jer je partijska knjižica ušla svuda, a četvrta grana vlasti imala bi mehanizme kontrole i reagovanja u smislu da blokira neku odluku ili projekat koji je štetan po građane.

Šapić je za to rekao da je „nemoguće“, da se slaže da treba da imamo stručne ljude ali da politiku kreiraju političari.

„Arhitekta projektuje ono što mu traži onaj koji ga je angažovao, vozač autobusa je stručan za to ali ne može da vozi gde on hoće…“, govorio je Šapić.

Reković je pokušala da ga ispravi i objasni kako bi to funkcionisalo na primeru Starog savskog mosta koji Vesić hoće da izmesti u park. Ako struka kaže da je to nepotrebno, da most može da funkcioniše uz rekonstrukciju tu gde jeste, a da se novac preusmeri u na primer izgradnju mosta kod Trmbasa gde ga nema, onda bi četvrta grana vlasti mogla Vesiću da kaže NE MOŽE. U prevodu, da ne mogu političari mimo struke i građana da rade šta im padne na pamet.

Na to je lider SPAS-a stao u odbranu Vesića, kazavši:

„To je politička odluka, Vesić ima pravo da to uradi. To je politička odluka“.

Ostaje nejasno da li je Vesićevo pravo da izmešta Stari savski most u park Šapić branio u ime starih dana, kada su obojica bili deo Demokratske stranke dok je bila na vlasti.

Comments

comments