Politika

“REM ostaje najaktivniji mesni odbor SNS-a“

Jučerašnja odluka REM-a da ne pomeri emitovanje rijaliti programa nakon 23,00 časa, pokazuje da se tu ništa nije promenilo, ocenio je danas Pokret za preokret i pozvao one koje sede u REM-u a imaju “i malo dostojanstva” da podnesu ostavke i javno saopšte kakvo je stanje u ovom regulatornom telu.

“Umesto usvajanja pravilnika kojim bi se pomerilo vreme emitivanja, na istoj sednici, REM je zatražio da se ispita po kom osnovu televizija N1 emituje svoj program, iako bi članovi ovog regulatornog tela to mogli da provere kroz jedan klik na računaru. Objašnjenje nekih, koji su glasali za odluku da se ne pomeri vreme emitovanja rijalitima, da postoje, ipak, i drugi mehanizmi da se ograniči emitovanje tih emisija, ima za cilj da se obmanu građani”, navodi se u saopštenju Pokreta za preokret.

Pokret za preokret da za REM nije bilo dovoljno ni to što je 42.000 građana potpisalo peticiju za ograničavanje emitovanja rijaliti programa.

“Da je REM nezavistan, onda bi zbog dosadašnjeg kršenja zakona i moralnih normi, kroz pozivanje na nasilje, kao i promovisanje razvrata i nemorala, te emisije odavno bile zabranjene, a emiteri kažnjeni. Prosto se radi o činjenici da je REM i dalje najaktivniji mesni odbor SNS-a i da to telo ne želi da zavede red na medijskoj sceni. Interes SNS-a, Željka Mitrovića i drugih promotera autokratskog režima Aleksandra Vučića je za REM na prvom mestu. Uz to, reč je o ogromnim zaradama tih emitera. Sada je jasno i da je od njih nerealno očekivati da obezbede nezavisnost javnih servisa, da izaberu ljude od autoriteta za članove Upravnog odbora RTS-a ili da brinu o poštovanju zakona u toj oblasti. Ako neko sedi tamo i ima i malo dostojanstva danas bi podneo ostavku i javno saopštio građanima kakvo je stanje u REM-u. Pokret za preokret ih poziva da to odmah učine. U suprotnom biće saodgovorni, jer od rasprave ili fingiranju rasprave na REM-u nema nikakvih rezultata”, zaključio je Pokret za preokret.

Comments

comments