Društvo

“Rijaliti je u Srbiju doveo Dragan Đilas, a ne Mitrović”! Brnabićka stvarno, ali STVARNO, ne treba nikad više da priča u javnosti!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su rijaliti programi stvar nadležnih regulatornih tela, a ne vlade, ali i navela da je rijalitije u Srbiju uveo Dragan Đilas, a ne Željko Mitrović.

Brnabić je, upitana da prokomentariše stav ministra kulture o dodatnom oporezivanju rijaliti programe, i “prepisku” ministra Vladana Vukosavljevića i vlasnika Pinka Željka Mitrovića, rekla da rijaliti programi nisu specifičnost za Srbiju i da postoje u celom svetu, gde su jako popularni.

PROČITAJTE JOŠ: TRIFUNOVIĆ RASTURIO VUČIĆA: KAKO ZA JEDNO DETE U MAJU NEMA NOVCA, A ZA DRUGO, U SEPTEMBRU, IMA?!

“To je trend koji postoji u svetu. Rijalitije u Srbiju nije uveo Željko Mitrović, nego Dragan Djilas i to preko televizije koja je bila simbol kulture i alternativne scene, B92 i izgradio kuću Velikog brata u Pionirskom parku, gde treba da se bavimo decom i obrazovanjem”, rekla je Brnabić.

Istakla je da su rijalitiji stvar regulatornih tela, a ne vlade i da svako treba da radi svoj posao.

“Treba da popularizujemo kulturne i obrazovne programe, ali ne možemo da se bavimo programom privatnih televizija”, rekla je premijerka.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO TO DA U KINU NIJE OTIŠAO DIREKTOR KANCELARIJE ZA KINU I RUSIJU?! TOMO, JAVI SE!

Na pitanje da li to znači da ona ne misli da je ideja o dodatnom oporezivanju dobra, Brnabić je rekla da to nije pitanje za nju, jer nije ni dovoljno stručna, niti ima dovoljno podataka i analiza “za” i “protiv”, da bi takvu odluku donela.

I ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je televizijama potrebno više obrazovnog programa i dodao da regulatorna tela i sve televizije sa nacionalnom frekvencijom pogledaju šta su sve potpisali kada su licencu dobili – a to je obrazovni program.

“Ja na tome insistiram, za ovo (rijalitije) me baš briga”, rekao je Šarčević.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA NE PUKNEMO OD SMEHA: NISMO DOBILI ARAPSKE MIKROČIPOVE, ALI NAM STIŽU KINESKI LETEĆI AUTOMOBILI!

(izvor: espreso.rs)

Comments

comments