Politika

Rističević konkuriše za najgluplju izjavu veka: “ĐILAS, JEREMIĆ I JANKOVIĆ SU UČESTVOVALI U SLOBINOJ VLASTI”

Poslanik Srpske Napredne Stranke, Marijan Rističević, odneo je apsolutnu pobedu u vrlo neizvesnom takmičenju za najgluplju izjavu ikada igde. U vrlo žestokoj konkurenciji, jer nije da ostali naprednjaci zaostaju sopstvenim nebulozama i budalaštinama, Marijan je trijumfovao izjavivši da su Đilas, Jeremić i Janković učestvovali u vlasti Slobodana Miloševića.

Ovaj šampionski tvit je inače odgovor na dokumentarni film u produkciji N1 a koji se tiče zakona o informisanju, koji je doneo Aleksandar Vučić kao ministar informisanja 1998. godine. U prevodu Marijan je branio Vučića da nije on taj koji je onda bio vlast, da su i tad vlast bila ona trojica koja su krivi za apsolutno sve ikada igde, a da Vučić samo ispravlja greške svih prethodnika još od Kneza Lazara pa na ovamo (koji je verovatno takođe bio u koaliciji sa Đilasovim, Jeremićevim i Jankovićevim askurđelima).

S obzirom da ovakvu idiotsku izjavu ne treba previše komentarisati, uzmite minut pauze i reagujte onako kako je celokupna naša redakcija reagovala kada je pročitala – smejte se do suza, a onda se vratite da u par rečenica analiziramo šta je opasnost od ovakvog trabunjanja.

Da, s obzirom da SNS nema nikakve rezultate, odnosno one koje ima oni su katastrofalni, trenutnu vlast drže isključivo pretnjom da se ne vrate bivši a ti bivši (iako je pojam bivši vrlo kompleksan) moraju biti krivi za sve. Bez obzira što u sadašnjoj vlasti ima funkcionera od 1990. pa na ovamo iz bukvalno svih Vlada, poenta je uvek se predstavljati kao neko nov, kao neko ko je tek sad došao na vlast i koji ispravlja greške prethodnika.

Ili je Marijan jednostavno bio preterano pijan kada je ispisao ovu poruku, nemamo treće objašnjenje.

Comments

comments