Svet

Rusija spremna da se suprotstavi svakom agresoru

Rusija je spremna da odgovori svakom agresoru koji bi se usudio da ponovi napad nacističke Nemačke na Sovjetski Savez, rekao je predsednik Vladimir Putin u intervjuu agenciji Tas.

“Sovjetski Savez je bio izložen strašnom, užasnom, neoprostivom napadu od strane nacističke Nemačke. Izgubili smo 27 miliona ljudi. Nijedna druga zemlja u svetu nije pretrpela tako veliki gubitak. Dakle, ako se neko usudi da pokuša ponovo nešto slično, `mi to možemo ponoviti”, rekao je Putin.

Putin je rekao da Rusiji niko ne može oduzeti pobedu u Drugom svetskom ratu i da misli da to niko i ne pokušava.

“Postoje određene neznalice. Ti ljudi sipaju svakakvo smeće u Evropskom parlamentu o `jednakoj` odgovornosti Hitlera i Staljina. Potpuno smeće!”, naglasio je ruski predsednik.

Evropski parlament je u usvojenom dokumentu o 80. godišnjici od početka Drugog svetskog rata snažno kritikovao sovjetsko rukovodstvo, uz tvrdnju da je potpisivanje sporazuma Molotov-Ribentrop između Nemačke i Sovjetskog Saveza pokrenulo veliki sukob.

Putin je ocenio da je taj potez Evropskog parlamenta vrhunac cinizma i komentarišući popularnu rusku parolu “Možemo to ponoviti”, Putin je dodao još jednu poznatu frazu: “Ko krene na nas mačem, od mača će stradati”.

 

 

Comments

comments