Politika

Sa Đilasom i Jankovićem nastavljamo borbu protiv ovog zla!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će ta partija nastaviti saradnju s Pokretom slobodnih građana i Draganom Đilasom i kao besmislene odbacio navode provladinih tabloida o raskidanju tog saveza.

“Sve osim nastavka saradnje bilo bi potpuno neodgovorno. Ne sumnjam da ćemo nastupiti zajedno i na sledećim izborima, kada god budu održani, a u međuvremenu ćemo nastaviti koordinaciju i saradnju. Među nama postoje određene političke i ideološke razlike, ali one blede u odnosu na to sa kakvim se zlom naprednjačke vlasti suočavamo”, rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao da ostaje da se vidi kako će Đilas artikulisati nastavak svog političkog delovanja, ali da to ne dovodi u pitanje savez i da će Narodna stranka u svakom slučaju nastaviti da sarađuje sa njim i sa Pokretom slobodnih građana Saše Jankovića.

Predsednik Narodne stranke je rekao da će ta stranka samostalno nastupiti na lokalnim izborima u Smederevskoj Palanci, zakazanim za 25. mart, i da očekuje dobar rezultat, uprkos pritiscima vlasti, koja će, kako je naveo, upotrebiti “svu silu” koju je angažovala i na nedavnim izborima u Beogradu i Boru, gde su zabeležene brojne nepravilnosti.

“Danas na vlasti suprotnost Đinđiću”

Jeremić je, povodom 15. godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, rekao da je on bio državnik prepoznat i cenjen svuda u svetu i da mu je zahvalan za sve što je uradio za Srbiju ili pokušao da uradi dok nije tragično nastradao.

“Sećanje na njegovu viziju, elokvenciju, artikulisanost i energiju nas obavezuje da ne zaboravimo šta je i ko je bio Đinđić, i da u novim, promenjenim okolnostima, vidimo šta je ono što bi danas čovek takvog kalibra pokušao da postigne za Srbiju”, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da su u Srbiji danas na vlasti ljudi koji su sušta suprotnost Đinđiću i svemu za šta se on zalagao, i podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvoreno rekao da se napio od sreće kada je Đinđić ubijen.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova, rekao je da će Kosovo biti glavna tema razgovora pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela i Vučića u Beogradu i da će predsedniku Srbije po svoj prilici biti predstavljeno rešenje koje mu se neće svideti.

O Kosovu i poseti Vesa Mičela

“Vučić je obećao da će rešiti Kosovo na način na koji stranci očekuju. Sada je došlo vreme naplate. Moraće da ispuni njihov plan jer je ucenjen, ima tonu putera na glavi i mnogo kostura u ormanu, koji bi mu se izvadili ako bi se usudio da im se suprotstavi. Međunarodna zajednica zna za kriminal u Srbiji i dokaz za to je i stavljanje na listu država osumnjičenih za pranje novca i finansiranje međunarodnog terorizma”, rekao je Jeremić.

(izvor: N1)

Comments

comments