DruštvoPolitika

Šabačka policija hitno da zaštiti Dragana Milovanovića Crnog i njegovu porodicu

Zajedno za Srbiju (ZZS) i Otvorena građanska platforma Akcija zatražili su danas od policije u Šapcu da hitno zaštiti Dragana Milovanovića Crnog i njegovu porodicu koja, kako je navedeno, svakodnevno trpi pritiske i čiji dom „danima, naočigled svih, obilaze sumnjiva lica i vozila“.

ZZS i Akcija u saopštenju navode da „na sve prijave uznemiravanja, policija u Šapcu sleže ramenima“.

“Kulminacija je današnja vest da je Dragan Milovanović Crni prinuđen da napusti radno mesto zbog pritisaka na firmu u kojoj radi, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, uprkos očiglednim dokazima i svedocima, nije priveden niti procesuiran nijedan od batinaša koji su napali građane na mostu u Šapcu 27. novembra, ističu ZZS i Akcija.

“Advokatski tim identifikovao je napadače i vođe batinaša, kao i osobe u kabini bagera koje su krenule da gaze građane i podneo krivične prijave pre više od deset dana. Od tada niko od njih nije procesuiran, a pojedini funkcioneri Srpske napredne stranke, koji su predvodili napad, učestvovali su u javnim partijskim aktivnostima”, navode.

ZZS i Akcija zaključuju da odsustvo svake reakcije na ove krivične prijave samo pojačava sumnju da iza svega stoje najviši partijski funkcioneri koji su u zemlji bez vladavine prava nedodirljivi.

Comments

comments