Društvo

“Sačekuša” za urednika portala TPK News – novi napad na nezavisne novinare?

U subotu ujutru oko 5:00 časova, napravljena je „sačekuša“ na automobil marke „Audu A3“ u kome se nalazio urednik portala „TPKNEWS“.

U automobilu, pored urednika portala „TPKNEWS“ Lalić Mikice, nalazila su se još dva lica. Srećom, niko nije stradao niti je ko povređen, već je pričinjena samo nematerijalna šteta u vidu pretrpljenog straha.

„Sačekuša“ na automobil u kome se nalazio urednik portala „TPKNEWS“ Lalić Mikica i pokušaj zastrašivanja desio se u subotu, oko 5:00 časova ujutru, na magistralnom putu Požarevac-Veliko Gradište.

– Ja i moja dva saputnika koja su se samnom nalazila u autu dolazili smo iz Trsta za Topolovnik, pošto sam ja u sudskom sporu sa predsednikom opštine Velikog Gradišta Draganom Milićem u Osnovnom sudu u Velikom Gradištu i u ponedeljak 04. februara imamo zakazano međusobno suočavanje –, priča naš urednik i nastavlja: – Kako sam ja ostao bez cigara svratili smo do benzinske pumpe Atlantik u Stigu da bih ja kupio cigarete. na prkin ispred ulaza na prodajni prostor benzinske pumpe, video sam parkirano vozilo „Reno Laguna“ tamno sive boje. Ja sam izašao iz vozila i kupio sam cigarete. Nakon toga nastavili smo ka Topolovniku. Međutim to vozilo je krenulo za nama i obišlo nas je na u Sirakovo. U blizini škole u Sirakovu to vozilo se zaustavilo na sredini desne trake i upalilo sva četri žmigavca. Iz vozila su izašla dva mlađa muška lica, koja su stala iza svog vozila i rukama pokazivali da stanemo. Prilikom zaobilaženja jer se nismo zaustavili, primetio sam da se u njihovom vozilu nalazi još jedno lice na zadnjem sedištu. U Majilovcu nas je isto vozilo ponovo zaobišlo i nastavilo je da vozi ispred nas. Na izlasku iz Majilovca ponovo su stali na sredini svoje trake gde smo ih mi opet zaobišli. Dok smo mi vozili niz Vranjevac, oni su vozili iza nas i sve vreme su blicali. Na zadnjoj krivini Vranjevca, su nas obišli i nastavili da voze sredinom puta usporavajući pokušavajući da nas zaustave. Ja sam tada pozvao policiju, gde mi se javio dežurni policajac iz centrale u Požarevcu, koji mi je rekao da se ne zaustavljamo ni u kom slučaju, već da ih zaobiđemo i da odmah da to prijavimo u policijsku stanicu u Velikom Gradištu. U pogodnom trenutku obišli smo ih i nastavili ka Velikom Gradištu. Pratili su nas do Topolovnika, a u Topolovniku zaustavili su se na raskrsnici za Kisiljevo. Od tada ih ja nisam video do Kumana. Na izlasku iz Kumana, zaustavili smo se, kao i to vozilo koje je išlo na 100-nak metara iza nas. Tada sam video da su iz tog vozila izašli suvozač i lice koje je sedelo pozadi. Mi smo nastavili ka Velikom Gradištu i stali smo na benzinskoj pumpi EKO. Tu smo sačekali da prođe vozili koje nas je pratilo u kome se sada nalazio samo vozač, i zapisali broj tablica. To vozilo je skrenulo na obilaznicu prema Golupcu, dok smo mi nastavili ka stanici policije –, priča naš urednik.

Motiv ovog pokušaja zastrašivanja ili napada nije utvrđen, mada se spekuliše da je to namerno urađeno zbog sukoba koji ima urednik portala „TPKNEWS“ Lalić Mikica, sa vladajućom koalicijom u opštini Veliko Gradište. Već izvesno vreme preko društvenih mreža, mahom sa lažnih profila, uredniku portala „TPKNEWS“ je na razno-razne načine prećeno.

Inače, zvaničan komentar o ovom događaju iz policije još uvek nema, istraga je u toku. Međutim, redakcija „TPKNEWS“ je došla do saznanja koja su se tri lica nalazila u vozilu koja su pokušala da napadnu-zastraše urednika portala „TPKNEWS“ Lalić Mikicu.

(Izvor: TPKnews.com)

Comments

comments