Društvo

SAMO 5 DANA deli Niš od PRINUDNE UPRAVE SNS-a: Hoće li biti sednice o aerodromu?!

Za 5 dana ističe rok da se niški odbornici vrate u klupe i glasaju za važne odluke koje skoro 3 meseca “stoje na papiru”, a jedna od njih je i poklanjanje niškog Aerodroma “Konstantin Veliki”. Ako to ne učine, Nišu preti prinudna uprava, ali predsednik Skupštine Rade Rajković tvrdi da će sednica biti održana u zakonskom roku i da će, ako Gradsko veće ne povuče predlog, odbornici diskutovati i glasati i o aerodormu.

PROČITAJTE JOŠ: MEDIJI U VLASNIŠTVU BATE GAŠIĆA DOBILI 37 MILIONA!

Poslednji dan kada sednica mora da se održi da Niš ne bi dobio Prinudnu upravu je 23. jun, a Rajković (na slici ispod), koji nedeljama nije odgovarao na pozive i poruke novinara, kaže da će danas “imati konsultacije” i da će se nakon toga znati kada se odbornici vraćaju u salu Skupštine.

Da li će šefovi odborničkih grupa danas zasedati Rajković nije mogao da precizira.

Danas imamo konsultacije, pa ćemo u toku dana da znamo – naveo je Rajković.

Predsednik niškog parlamenta je i prethodna dva meseca najavljivao sastanke i razgovore sa šefovima odborničkih grupa, ali se to nije desilo.

PROČITAJTE JOŠ: “VLAST VEĆ 6 GODINA NE ŽELI DA POMOGNE DECI SA TEŠKIM OBOLJENJIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA”

Zasad je izvesno da će se na sednici odlučivati i o vlasništvu nad niškim aerodromom, jer je to plan od pre skoro 3 meseca za sednicu koja je odložena. Međutim, Rajković pojašnjava da sve zavisi od Gradskog veća, koje može da izbaci tačku o aerodromu ili doda neku drugu.

Ovlašćeni predlagač Gradsko veće u svakom trenutku može da određene tačke povuče i nešto po hitnom postupku doda, ako je bitno za funkcionisanje grada može da stavi neku tačku – objašnjava Rajković.

Podsetimo, od kako je Gradsko veće odlučilo da pokloni aerodrom državi, a hiljade građana je protestovalo zbog takve odluke, odbornici niške Skupštine nisu zasedali, a opravdanja su bila da se popravlja klima u sali i da se “čeka da odu gosti sa slave”. Osim toga što treba da odluče ko će upravljati niškom vazdušnom lukom, čekaju ih i druge odluke – smena direktora Vladice Đurđanovića, kao i direktora Gorice Igora Novakovića, ali i brojne odluke koje utiču na normalno funkcionisanje života u Nišu.

PROČITAJTE JOŠ: DVA MILIONA LJUDI U SRBIJI PIJE VODU KOJA NIJE BEZBEDNA?!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments