Politika

Šapić: ” Kosovo je deo Srbije, a o svemu ostalom treba ogranizovati referendum”

Osnivač Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je da će ta stranka na naredne parlamentarne izbore izaći samostalno kako bi proverili kolika ja njihova realna snaga.

Šapić je za N1 rekao da su na lokalu otvoreni za saradnju.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO SU REŽIMSKI MEDIJI CENZURISALI I IZVRNULI IZJAVU MARIJE ZAHAROVE?!

Kako je objasnio, jedno od programskih načela SPAS-a je da lokalna politika bude odvojena od nacionalne, i da se izborni sistem promeni na taj način da se glasanje na svim nivoima ne odvija u istom danu, kako gradjani ne bi bili zbunjeni i kako bi znali tačno za koga i šta glasaju.

On je ponovio da će program stranke biti javnosti predstavljen u septembru, a da se sada osnivaju opštinski odbori širom Srbije sa kojima se razgovara o programu stranke.

Na pitanje gde bi pozicionirao SPAS na političkom spektru, Šapić je rekao da se ideologija u politici prethodnih godina prilično izgubila, ali da bi svoju organizaciju svrstao u umereni desni centar.

PROČITAJTE JOŠ: POVUCI (SE) I POKRENI ZABAVU!

SPAS, kako je objasnio, zastupa nacionalnu politiku, okrenutu srpskom narodu i gradjanima Srbije, i u kojoj je sprski interes u centru pažnje, a cilj konsenzus o važnim nacionalnim pitanjima.

On je kazao da SPAS ne vidi u koaliciji sa Savezom za Srbiju, ali da će uvek podržati svaki javni predlog za poštene i fer izborne uslove.

Poručio je i da opoziciji i vlasti želi svu sreću na izborima, i da je spreman da sa svima razgovara, ali tek posle izbora.

Upitan o stavu SPAS-a o Kosovu i Metohiji on je kazao da ta stranka poštuje Ustav po kojem je Kosovo sastavni deo Srbije, a da bi o svemu ostalom gradjani trebalo da odluče na referendumu.

PROČITAJTE JOŠ: DESETINE HILJADA LJUDI IZ DIJASPORE NA PROTESTU PROTIV VLASTI U RUMUNIJI! MOŽETE LI TO DA ZAMISLITE KOD NAS?!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments