Uncategorized

Šarčević pretio novinarima da će morati da postane “siledžija”

Izvor: N1

Ministar prosvete Mladen Šarčević verbalno je napao i pretio novinarima nakon što su oni pitali zašto se po pitanju smene tri dekana koji su kršili zakon na Niškom Univerzitetu nije oglasilo ni ministarstvo ni Univerzitet u Nišu.

Novinarku Južnih vesti Šarčević je okarakterisao kao “navalantnom”, a novinaru televizije N1 gurao je mikrofon i poručio da prestane da bude siledžija inače će i on (ministar) morati da postane siledžija.

Šarčević je prekinuo konferenciju i zabrano novinarima snimanje.

Portal N1 info navodi da se se dogodilo uoči predstavljanja okvira za izradu “Strategije obrazovanja i vaspitanja do 2027. godine” za oblast predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, u zgradi Univerziteta u Nišu.

Na insistiranje novinara da dobiju odgovor na pitanje o dekanima, Šarčević je rekao: “Dobili bi odgovor da ste normalni, a niste”.

Šarčević je pre toga negirao da je novinarima tih medija još prošle godine obećao odgovor o razrešenju tri dekana zbog korupcije.

“Nisam vam obećao i nemojte da budete ‘navalantni’ jer nećete dobiti odgovor nikad više”, rekao je Šarčević vidno iznerviran.

Nakon što su novinari nastavili da insistiraju na odgovoru, Šarčević je nastavio razgovor u istom tonu.

“Zašto mi gurate to (mikrofon) u oči? Sklonite to da ne budem ja siledžija. Sramota ljudi, gde ste to naučili”, izjavio je pre ulaska u salu Univerziteta.

Ovo je još jedan u nizu neakademskog, neprofesionalnog i nevaspitanog nastupa jednog od ministara u Vladi Republike Srbije i to resornog ministarstva prosvete.

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, nije se oglasila o današnjem napadu na novinare.

Video događaja možete pogledati na sledećem linku: http://rs.n1info.com/Vesti/a572107/Ministar-Sarcevic-gurao-mikrofon-N1-novinara-nazvao-siledzijom.html

Comments

comments