Politika

Šef niškog odbora DS-a podneo ostavku i izlazi na lokalne izbore

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu Miodrag Stanković saopštio je da je podneo ostavku na mesto predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu, dodajući da će na predstojećim lokalnim izborima u Nišu nastupiti na listi koju će činiti lica ljudi sa kojima je i do sada sarađivao u lokalnoj koaliciji “Niš, moj grad”.

Za v.d. predsednika Gradskog odbora DS u Nišu, na sednici Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu, većinom glasova izabran je Vladimir Domazet, dosadašnji potpredsednik Gradskog odbora DS u Nišu.

“I pored više pokušaja da promenimo odluku rukovodstva Demokratske stranke o bojkotu lokalnih izbora, to nisam uspeo. Nisam želeo ranije da o tome govorim u javnosti, poštovao sam odluku moje stranke, ali se moj stav znao od početka: republičke izbore treba bojkotovati zbog mnogobrojnh razloga o kojima sam često govorio u javnosti, ali na lokalne izbore treba izaći, jer se na lokalnom nivou rešavaju mnogi svakodnevni, životni problemi građana”, rekao je Miodrag Stanković.

Stanković je kazao i da je očekivao sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke, u nadi da će većina članova Glavnog odbora dati podršku njegovom predlogu, ali tu sednicu, zbog stalnog odlaganja od strane rukovodstva stranke, nije dočekao.

“Sednica Glavnog odbora se više puta već otkazuje, predizborna kampanja je počela, te sam odlučio da ipak poslušam svoje sugrađane koji su mi u gotovo svakodnevnim kontaktima tražili da nastavim sa borbom za smenu najgore vlasti u istoriji. Nisam želeo da ostanem nemi posmatrač propadanja našeg grada, jer je on za protekle 8 godine doveden u katastrofalno loše stanje i neophodno je da se hitno zaustavi javašluk i nesposobnost gradskih vlasti u Nišu. Niš je u najgorem stanju kao grad u Srbiji, prepun afera koje dolaze kao posledica bahatog i neodgovornog rukovodstva grada. Beogradske centrale stranaka ne treba da odlučuju o Nišu, kao što poslednjih 8 godina Beograd odlučuje o Nišu. O Nišu, moraju da odlučuju Nišlije, građani koji žive i rade u njemu, rekao je Stanković.

Comments

comments