Politika

Sergej izlazi na izbore: Raspad JSO?

Kao što je portal Gerila objavio prošle sedmice – da Sergej Trifunović namerava da napusti bojkot i da izađe na izbore, tako stižu nove vesti koji idu u prilog tome i dovodi u pitanje opstanak Jedinstvene srpske opozicije (JSO) koja je za sada ujedinjena oko bojkota a čiji je PSG deo.

Naime, kako je portal Nova.rs danas objavio, Pokret slobodnih građana izlazi na predstojeće parlamentarne izbore. Na današnjem sastanku kom su prisustvovali predsednik PSG Sergej Trifunović i poverenici svih opštinskih odbora odluka je doneta većinom, prenosi ovaj portal.

“Oko 90 odsto je bilo za izlazak na izbore, nije baš bila jednoglasna odluka”, kaže izvor Nova.rs.

Međutim, lider PSG Sergej Trifunović za nova.rs je rekao da odluka bude potvrđena u četvrtak na sednici Predsedništva.

“Mi svakodnevno razgovaramo i razmenjujemo mišljenja. Odluku ćemo doneti u četvrtak i objavićemo je na konferenciji za novinare”, prokomentarisao je Trifunović.

Prema saznanjima Nova.rs, Trifunović se dugo kolebao jer je priželjkivao da i neko iz Saveza za Srbiju izađe na izbore, ali pošto takve odluke nema, prelomio je i odlučio da PSG uđe u izbornu trku.

Podsetimo, Gerila je nedavno objavila video snimak u kojem lider PSG svom članstvu poručuje da treba da budu “vojnički spremni” za izbore na koje će PSG vrlo moguće izaći, “kad god oni bili raspisani”. Kazao je i da je “virus došao kao naručen” i da će Vučića pogoditi “kao Miloševića bombardovanje”. Više o tome pročitajte ovde: http://gerila.rs/video-ekskluzivno-sergej-odustaje-od-bojkota-clanstvu-psg-a-porucio-spremajte-se-za-izbore/.

 

 

Comments

comments