Politika

Sergej objavio “DOKAZ” da je Tadić formirao SNS i odmah se IZBLAMIRAO

Foto: mondo.rs

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović ponovo je zabavio tviter zajednicu, a neki bi rekli i – izblamirao se. On je najpre tvrdio da zna kako je lično Boris Tadić na sastanku sa Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem dogovarao formiranje SNS-a, a potom i kao dokaz svojih tvrdnji objavio navodnu fotografiju sa tog sastanka. To bi možda i moglo da se prihvati kao dokaz da nije jedne lako proverljive činjenice: SNS je formirana 2008. godine, a fotografija – Sergejov “dokaz” da je Tadić tome kumovao – načinjena je 2012. godine, i to ne na nekom tajnom sastanku, već na javnoj primopredaji dužnosti predsednika Srbije, što su svi mediji tada preneli.

 

“Znam da se desilo. Imam fotografiju, gde sede svi u kancelariji… Miki, Aca, Toma… Ja imam, video sam fotku, neko se setio da ovekoveči telefonom taj momenat”, rekao je Trifunović u jednoj emisiji, tvrdeći da je SNS formirana kod Tadića u kabinetu, a da je na tu ideju došao Miki Rakić, tadašnji Tadićev saradnik.

 

Uzvratio mu je Tadić, pozivajući ga da podeli “misterioznu fotografiju” i konačno raskrinka tu aferu. “Nemoj takvu ekskluzivu i krunski dokaz da zadržavaš samo za sebe”, ironično je Tadić poručio svom opozicionom kolegi.

 

Trifunović ga je poslušao i objavio svoj “krunski dokaz”. Ali bolje da nije. Njegov dokaz je fotografija nastala čak četiri godine nakon događaja za koji lider PSG tvrdi da se desio. I tu fotografiju, sa sastanka predaje predsedničke dužnosti Nikoliću od kojeg je Tadić izgubio na izborima te godine, može svako da nađe na Guglu uz dva klika.

 

“Pa pobogu čoveče, to je fotografija sa zvanične primopredaje predsedničke dužnosti. Obaraš zakone logike dokazujući da sam tog dana osnovao nešto što je već godinama postojalo? Dakle, osnovao sam SNS nakon što je SNS već i pobedio na izborima”, napisao je Tadić Trifunoviću.

 

Tu se Tadić nije zaustavio, pa je svom mlađem kolegi održao i lekciju:

“Kada sam ti uputio dobrodošlicu u politiku, upozorio sam te i da je politika kompleksna profesija. To podrazumeva i da se ne frljaš ozbiljnim optužbama tek tako i samo na osnovu pukog utiska, jer time ćeš diskreditovati više sebe i ono što zastupaš, nego onog koga napadaš.”

Comments

comments