Društvo

Seriju protesta ove nedelje otvorio Majdanpek, sutra se PRIDRUŽUJE JOŠ JEDNA varoš iz istočne Srbije

Drugu sredu zaredom Majdanpečani su protesnom šetnjom gradskim ulicama iskazali svoje nezadovoljstvo aktuelnom vlašću.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA RADI LAV PAJKIĆ U VLADINOM KOORDINACIONOM TELU?!

Ponovili su tri zahteva sa prvog protesta: odgovornost za izbornu krađu na septembarskim lokalnim izborima u Leskovu, odgovornost za pogibiju radnika u Rudniku bakra Majdanpek i odgovornost za bahaćanje lokalnih funkcionera, najavljujući istovremeno i proširenje liste zahteva. Zahvalili su takođe lokalnoj policiji koja je pokazala visok nivo profesionalnosti na prošlonedeljnoj protesnoj šetnji.

– Pitaju me kako smeš, zar se ne bojiš. Naravno da se bojim. Bojim se i brinem, često noću plačem. Ali ja sam majka i to mi daje dužnost i odgovornost i hrabrost da se borim. Zato što sutra svako od nas može da bude žrtva. I zato što ne želim da moja deca žive u zemlji u kojoj sutra svako od nas može da bude žrtva. – rekla je pored ostalog okupljenim Majdanpečnima u gradskom Boranka Irena Živković, pozivajući sve da se ujedine i zaborave na sve razlike i podele. „Oni se samo zajedništva plaše.Pozivam vas da svi zajedno ustanemo u odbranu Srbije, odbranu budućnosti naše dece i odbranu našeg dostojanstva“ – naglasila je Irena Živković.

PROČITAJTE JOŠ: VOJNI SINDIKAT: UHAPSITE VULINA!

– Mi se ovde ne borimo za vlast nego za slobodu. Protiv nas je esencija zla, zlo u svom najgorem pojavnom obliku. Da bi zlo napredovalo potrebno je da dobri i pošteni ljudi ništa ne rade. Šta radite vi što sada spavate? – zapitao je Srđan Milivojević iz Kruševca i nastavio: Čemu strah za telo, za posao? Pa sutradan neće imati ko da ugasi svetlo. Ovde je mesto svakom čoveku koji voli Majdanpek i koji voli svoju decu. – kazao je pored ostalog Srđan Milivojević.

Učesnici protesne šetnje „Jedan od pet miliona“ u Majdanpeku su potom prošetali glavnim gradskim ulicama noseći transparente, uzvikujući parole protiv aktuelne vlasti i pozivajući svoje sugrađane da im se pridruže. Šetnja je završena u gradskom parku performansom u kome je „Aca Srbin“ podelio nove radne knjižice za Zlataru Majdanpek uz reči: „želim da vas od ponedeljka vidim na svojim radnim mestima“. Zlatara Majdanpek je inače od 2016. godine u stečaju.

Pored Majdanpeka, koji je juče šetao drugi put, sutra će prvi put (18) šetati i Sokobanja.

PROČITAJTE JOŠ: BOJKOT SE ŠIRI: OPOZICIJA JUČE IZAŠLA IZ SKUPŠTINE VOJVODINE!

(izvor: nezavisni.rs, gerila.rs)

Comments

comments