Politika

“Šešelj može da radi šta hoće ako ne kritikuje Vučića”

Novinar Filip Švarm kaže da lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ima “paralelne i specijalne veze” sa aktuelnom vlašću, jer mu je dozvoljeno da radi šta god hoće, pod jedim uslovom – da ne kritikuje predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića.

“Današnja namera SRS-a je uspela i to u punom smislu, upravo zbog tenzije koja je dizana ovih dana u vezi s najavljenim protestom u Hrtkovcima”, rekao je Švarm gostujući u Dnevniku na N1.

Kako je rekao, SRS je “ponovo postala moćna stranka o kojoj se mora voditi računa”, a na taj način, dodaje, “pumpa se rejting Vojislava Šešelja”.

“Bilo bi porazno da je miting održan. Verujem da su postojale druge zakonske mogućnosti da se spreči održavanje mitinga, umesto ovoga što se dešavalo, kada je selo stavljeno u jednu vrstu geta, kako kažu meštani”, ocenio je Švarm.

Prema njegovim rečima, Šešeljev dolazak u Jarak i dalje je dao “zeleno svetlo” i “namignuo svim tvrdorukašima”.

“A vlast je sedela i na jednoj i na drugoj stolici”, dodao je gost N1.

Naglasio je da sada izgleda da je Šešelj prisutan u javnosti kao neko jako važan, a zanemaruje se činjenica da je osuđen kao ratni zločinac.

Opozicija je, kaže, izgubila, jer ju je vlast stavila u “isti koš sa osuđenim ratnim zločincem” i poslala jako lošu poruku.

“Jedna stvar ovde koja je jako ružna i jako loša. Dakle, vlast je zabranila Šešelju miting u Hrtkovcima, a onda su u isti koš stavili opozicione partije, koje su htele da iskažu taj bunt protiv Šešelja, odnosno, da skrenu pažnju javnosti  na to zbog čega je Šešelj osuđen u Hhaškom tribunalu”, izjavio je Švarm.

(Izvor: N1)

Comments

comments