Društvo

Sikter sa tim glupostima, Aleksandre

Svi koji su mislili da smo u naslovima domaćih “medija” videli sve moguće gadosti, bljuvotine i ogavštine – sinoć su demantovani.

Današnjim naslovima dominira jedna, pa da je tako nazovemo, čudna rečenica predsednika Srpske Napredne Stranke koju je izgovorio na kontramitingu u Sremskoj Mitrovici i koja glasi:

“Sikter sa tim papirom, bando iz Prištine”.

Ne znamo da li je ova rečenica produkt toga što se Dragan J. Vučićević iz rektalnog dela pomerio do onog koji je zadužen za govor, da li je samo pomešao terapiju ili se vratio u radikalski režim, ali ova izjava osvanula je i na sajtu vucic.rs kao i na zvaničnom tviter nalogu lidera naprednjaka.

Na prvi pogled to možda nekom deluje moćno, eto imamo predsednika koji je u stanju da lupi šakom o sto i saspe svima u facu i odbrani srpske nacionalne interese, ali iz drugog ugla to je jedna obična šarena laža koja ničemu ne služi, a uz to i ne radi.

Lako je Vučiću da glumi junaka okružen stotinama autobusa sa svojim pristalicama koji su za sendvič i flašu vode spremni da tapšu čak i na random izgovarana slova iz usta voljenog lidera.

Problem nastaje što se interesi Srbije i pregovori sa Kosovom ne vode u Sremskoj Mitrovici i ne vode pred naručenom publikom.

Dok je Priština zaista predstavila svoj plan i bez obzira šta mi mislimo o tome, naš plan je očito sikterisanje sa bezbedne udaljenosti.

Jasno je Vučiću da nakon izjava o razgraničenju i izjavi za italijanske medije gde je priznao da je spreman da potpiše nezavisnost Kosova rejting počinje da pada, te umesto da se bavi bitnim stvarima i konkretno radi nešto da u tim pregovorima pobedi (a već vodi 5:0) on se naravno bavi svojim rejtingom, a gde može bolja inekcija za rejting od vikanja opskurnih parola u prazno.

Nije ovo prvi sikter koji je Vučić uputio bandi iz Prištine, sikter pregovorima je rekao i nakon ubistva Olivera Ivanovića, hapšenja Marka Đurića, pa čak i nakon osnivanja tzv vojske Kosova pa je opet seo za pregovarački sto.

U prevodu što ljuće izjave ispaljuje za domaću upotrebu, to veće ustupke pravi bandi prištinskoj.

Nažalost, po svemu sudeći tako će biti i ovoga puta, sikter će da popravi poljuljani rejting, a u međuvremenu uradiće ono što je davno obećao.

Upravo zbog toga i njemu i ljudima oko njega bi mogli samo da poručimo sikter sa kontramitinga, sikter sa budalaštinama, radite nešto i predstavite narodu koji je naš plan, pošto prištinski znamo.

A jeftinu demagogiju ostavite za neki drugi film.

Comments

comments