Društvo

Simonović odlaže suđenje – Zadržan na VMA na lečenju

Za nekoliko dana bi trebalo da počne suđenja bivšem predsedniku opštine Grocka, koji se tereti kao nalogodavac za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, a on se trenutno nalazi na lečenju na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, izveštavaju Vučelićeve “Novosti”. Potvrda iz bolnice može da odloži početak suđenja u aprilu…

 

Dragoljub Simonović je, zbog ozbiljnih zdravstvenih problema, primljen i hospitalizovan u bolnici Vojnomedicinske akademije u Beogradu.

 

Ovu vest, za „Novosti“, potvrdio je Simonovićev advokat Ivica Vuković:

– Simonović odavno ima ozbiljnih zdravstvenih problema zbog čega smo, svojevremeno, zahtevali i da bude pušten iz pritvora i da mu se omogući odbrana sa slobode. Kako mu je opet bilo loše, primljen je na VMA. Dokle će ostati u bolnici ne bih mogao da kažem.

Suđenje Simonoviću zakazano je za 9. april u Drugom osnovnom sudu. Tereti se da je glavni nalogodavac za paljenje kuće novinara Jovanovića, u decembru prošle godine. Pored njega, optuženi su i Aleksandar Marinković, Igor Novaković, Vladimir Mihajlović.

Za Simonovića tužilaštvo traži da bude oglašen krivim i da se osudi na osam godina zatvora, Mihajlović i Novaković na po pet, a Marinković na šest godina zatvora.

Tužilaštvo traži i da se, svoj četvorici, izrekne i mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa novinarom Jovanovićem i njegovom suprugom Jelom Deljanin.

Simonović je bio u pritvoru od 25. januara do 7. marta, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, nakon čega je dao ostavku na mesto predsednika GO Grocka i visokog funkcionera SNS.

(Izvor: Novosti, Srbin.info)

Comments

comments