Društvo

SINIŠA PONOVO LAGAO: Metro tek 2033. godine! Ako bude i tad…

Ništa od metroa do 2021, to su bila samo predizborna obećanja. Gradska vlast je kao svoje prioritete za uređenje saobraćaja postavila izgradnju tunela između Savske i Dunavske padine, proširenje „BG voza“, parking za bicikle i obilaznicu od Ustaničke do Pančevačkog mosta. Sve je to navedeno u nacrtu Izmena i dopuna regionalnog prostornog plana administrativnog područja grada Beograda, koji je na uvidu javnosti od 23. marta.

PROČITAJTE JOŠ: ZAŠTIĆENA KAO BELI MEDVED: NIKO OD MEDIJA NIJE PRENEO PRIČU O ANINIM OFŠOR POSLOVIMA!

Javni uvid obavlja se u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta 43‒45 (sala 2 u suterenu) do 20. aprila 2018. godine, svakog radnog dana od 9 do 18 časova.

Novina u prostornom planu je ulaz u tunel baš na onom mestu gde je trebalo da bude metro stanica „Beograd na vodi“. Stručnjaci su već upozoravali da jedno i drugo na istom mestu ne mogu da se grade, a zanimljivo je da plan ne pominje više ni onaj biser zvani metro u Makiškom polju.

Ono što pominje jeste da se nova saobraćajna rešenja i rešavanja problema gužvi u gradu pomeraju sa 2021. godine na 2033.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ I TAČI SVE DOGOVORILI, PROLAZI ZSO I SRBIJA PRIZNAJE KOSOVO?! 

Rok za dokumentaciju metroa 2027. godina

Plan predviđa da se do 2021. završi dokumentacija za tunel između Savske i Dunavske padine. Tunel će povezati Karađorđevu ulicu i Bulevar despota Stefana. Do 2021. trebalo bi da se napravi novi ili rekonstruiše tramvajski most, s tim da bi šine išle sredinom kolovoza. Do tada bi „BG voz“ trebalo da stigne do Resnika, do aerodroma i da poveže Batajnicu i Ovču. Planira se i kupovna javnih bicikala, pretvaranje starog železničkog mosta u biciklistički, te staze za dvotočkaše od Autokomande do Slavije i uz Ruzveltovu ulicu, ali na trotoarima!

Studijska, planska i projektna dokumentacija za prvu linju metroa (od Ada Huje do Mirijeva) trebalo bi da se napravi do 2027, a početak gradnje prve linije i planovi za drugu liniju (od Ustaničke do Zemuna) bili bi kompletirani do 2033. godine.

PROČITAJTE JOŠ: EKSKLUZIVNO: OVO SU LJUDI KOJI ČERUPAJU PIROTSKI TIGAR!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments