DruštvoKorona

Sinu preminulog slikara SNS-ovci nudili da plate sahranu u zamenu da obriše objave u kojima kritikuje vlast!

Majdanpečanin Petar Đurić na svom fejzbuk nalogu objavio je detalje o periodu kada je njegov otac dobio prve simptome COVID-19 do trenutka kada je preminuo.

Za smrt svog oca Ljubiše Đurića, akademskog slikara i magistra umetnosti, on krivi zdravstveni sistem i loše ophođenje i lečenje kao “u filmovima strave i užasa”. Dodatno užasavajuće je i to što su Đuriću lokalni naprednjaci, nakon što je javno progovorio o detaljima “lečenja” svog oca, ponudili da plate troškove sahrane u zamenu da on obriše svoje objave na fejsbuku u kojima pominje i vlast. Kada je Đurić to odbio, usledila je i odmazda – pretnje privođenjem na sam dan sahrane!

Naime, u svojoj objavi na društvenoj mreži fejzbuk Đurić je naveo da je odmah po saznanju da njegov otac ima simptome novog koronavirusa pozvao Infektivnu kliniku u Beogradu ali da su mu samo rekli da “prati situaciju”.

Iako je otac Petra Đurića bio stariji gospodin sa temperaturom od 39 stepeni Infektivna klinika nije reagovala te je Đurić sam odvezao svog oca automobilom na Kliniku.

“Na kraju kad sam video da je počeo da kašlje i da ne moze da jede stavio sam ga u auto i odvezao do Infektivne klinike gde smo čekali ispred u redu par sati.”, navodi on.

Kako navodi “potom su se smilovali” i poslali ga na Obilićev venac kako bi snimio pluća, a nalazi su pokazali da ima upalu oba plućna krila. Dobio je uput za Zemunsku bolnicu i taj trenutak je bio, kako navodi Petar Đurić, poslednji trenutak kada je oca video živog.

“Samo, nazovi, lečenje u Zemunskoj bolnici je bilo kao u filmovima strave i užasa. Nikakvu informaciju nismo mogli da dobijemo o njegovom stanju jer se na telefone ili niko ne javlja satima ili mi kažu da zovem call centar koji je satima zauzet.Prilikom retkih telefonskih razgovora sa ocem on me moli da ga izvučem iz bolnice jer ce umreti ako ostane dalje u bolnici jer ga ne leče dobro”, naveo je Đurić.
On dalje u tekstu navodi da je od jednog stažiste lekara sa kojim se privatno poznaje dobijao jako konfuzne informacije o zdravstvenom stanju oca.
“Ja sam se ipak nadao, kako su na sva usta govorili preko medija lekari, premijerka i predsednik, da su bolesnici pod punom brigom i da ne treba da se brinem da će mi oca izlečiti. Nažalost, ništa od toga nije bilo istina. Test na Covid 19 koji je rađen nikada nije dobijen”, napisao je Đurić i dodao da prilikom saznanja da mu je otac preminuo nije dobio nikakvu otpusnu listu ili kliničku sliku te da ne zna da li mu je otac uopšte i preminuo od COVID-19 mada naglašava da je bio zdrav i da nije bolovao ni od jedne druge bolesti.
Prilikom otpuštanja iz bolnice Đurić navodi da je utvrdio da u ličnim stvarima njegovog oca nedostaju novčanik i mobilni telefon.
Nažalost, priča Petra Đurića se ne završava ovde.
Nakon što je detalje o svemu ovome objavio na fejzbuku, kako navodi, to je odmah prouzrokovalo burnu reakciju čelnika Srpske napredne stranke u Majdanpeku koji su, u zamenu da obriše svoje statuse, obećali da će platiti sahranu njegovom ocu.
“Potresen celokupnom situacijom, na svome “facebook” profilu napišem nekoliko rečenica na ovu temu i istog dana me zovu čelnici SNS iz Majdanpeka i nude mi da skinem sve statuse u kojima se pominje aktuelna vlada, a da će oni da plate sahranu.
Naravno da sam odbio”, naglašava on.
Agonija koje je pratila ovaj slučaj nastavila se i danom sahrane kada je Petru Đuriću zabranjeno da prođe, držeći venac, kroz centar grada već da mora da ide zaobilaznim putem pod pretnjom da će biti priveden.
“Moj otac nije bio bilo ko i grad Majdanpek treba da večno bude ponosan što je imao takvog umetnika i čoveka čiji radovi su izlagani po raznim evropskim galerijama.
Sramota je da jedna šačica majdanpečkih vlastodržaca to ne umeju da cene i zarad svojih fotelja su u stanju da mi prirede takav sraman “doček “ jer sam napisao istinu o tome kako su mi ubili oca ne lečeći ga adekvatno u zemunskoj bolnici”, napominje Đurić.
Objavu Petra Đurića možete pročitati na linku ispod:

Comments

comments