Društvo

“Slobodna zona” se formira i u Nišu

Nakon građanskih protesta koji su do pre mesec dana održavani svakog petka, niška opozicija je odlučila da formira “zonu slobode”, a prva će biti 25. maja. Svake subote na različitoj lokaciji građani će moći da razgovaraju sa predstavnicima stranaka koje su potpisale Sporazum sa narodom.

Kao i u Beogradu gde je slobodna zona formirana ispred Predsedništva, na sličan način se nastavlja i protest opozicije u Nišu. Pre mesec dana bio je poslednji protest “1 od 5 miliona” u Nišu, a od tada je trajalo zatišje i nedoumiceoko nastavka demonstracija.

Pošto republička vlast i dalje odbija da razgovara o uslovima za slobodne i poštene izbore, dok lokalna vlast i dalje ignoriše zahteve građana Niša, došlo je vreme da nastavimo sa protestima. Nas cilj ostaje isti ali ce forma protesta biti drugačija – navode iz Saveza za Srbiju.

Protesta u centru Niša neće biti, a opozicija ima novu taktiku.

Doneli smo odluku da svake subote, na različitoj lokaciji formiramo “Nišku zonu slobode”, u kojoj će građani biti u prilici da razgovaraju sa predstavnicima opozicionih političkih organizacija koje su potpisale Sporazum sa narodom – kažu iz SzS.

Ipak, lokaciju prve “slobodne zone” opozicija drži u tajnosti. Nišlijama se zahvaljuju na učešću u dosadašnjim protestima.

Zajedno smo protestovali 4 meseca i pored toga što su nas sve niške televizije ignorisale. Bili smo zajedno na hladnoći, kiši i snegu. Ostali smo zajedno i pored ideoloških i drugih razlika – kažu iz SzS.

Podsetimo, poslednji protest održan je 19. aprila.

(Izvor: Juznevesti.com)

Comments

comments