Uncategorized

Sloga: Predsedniku sindikata u Vojsci Srbije zapaljena kuća dok je bio u njoj!

Predsedniku sindikata “Sloga” zaposlenih u Ministartsvu odbrane Dejanu Pavloviću zapaljena je kuća u Sručinu noćas oko 01:45 u živi kao vojni zakupac, saopšteno je iz tog sindikada.

Sindikat Sloga zahteva hitnu reakciju državnih organa i podršku javnosti kako bi se što pre pronašli i priveli počinioci i nalogodavac.

U saoppštenju se navodi da je Pavlović bio u kuću u trenutku izbijanja požara ali je uspeo da izađe nepovređen zahvaljujući lavežu psa koji ga je probudio.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” naveli su da smatraju da je požar podmetnut od “sprege aktuelne vlasti i kriminala, na šta ukazuje više indicija” i traže hitnu reakciju državnih organa, podršku javnosti da bi se što pre pronašli i priveli pravdi počinilac i nalogodavac.

“Da je požar podmetnut, ukazuju činjenice da je Pavloviću poslednjih dana od nadređenih više puta sugerisano da smanji svoje sindikalne aktivnosti, da ne istupa saopštenjima, intervjuima u javnosti i pisanjem po društvenim mrežama”, navodi se u saopštenju.

Oni podsećaju da je protiv Pavlovića pokrenuta disciplinska prijava nakon što je dao opširan intervju za list “Svedok”.

Navodi se i da je tokom vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona Dejan Pavlović u ime sindikata podneo krivične prijave protiv komandanta poligona “Pasuljanske livade” potpukovnika Nebojše Lojpura i komandanta 2. Centra za obuku u Valjevu pukovnika Zorana Smiljanića zbog nepreduzimanja mera za čuvanje života i zdravlja zaposlenih u Vojsci Srbije.

Udruženi sindikati Srbije Sloga u saopštenju izrazili su bojazan za situaciju u zemlji, gušenje demokratskih sloboda i odnos vlasti prema bilo kakvoj kritici.

“Šta još da očekujemo nakon paljenja kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj, paljenje automobila poštenim policajcima, bakljade huligana po krovovima, ubacivanja zapaljivih krpa po ulazima u zgradama tokom izražavanje nezadovoljstva gradjana lupanjem u šerpi…?”, zaključuje se u saopštenju “Sloge”.

Podsećamo da se pre godinu dana sličan scenario dogodio i novinaru iz Grocke Milanu Jovanoviću kome je, nakon pisanja za portal Žig, zapaljena kuća dok je on bio u njoj.

Lice koje se tereti za nalogodavca jeste predsednik opštine Grocka i funkcioner Srpske napredne stranke Dragoljub Simonović.

Comments

comments