Društvo

SNS botovi zarađuju više od lekara!

Građani zgroženi činjenicom da se pošten rad i fakultetska diploma ne isplate, a o 80.000 dinara, koliko primaju partijski poslušnici, mogu samo da sanjaju.

Bura nakon otkrića da su botovi u nekim državnim preduzećima mesečno zarađivali 80.000 dinara za pisanje naručenih komentara još se ne stišava! Činjenica da je rad stranačkih poslušnika unosniji i plaćeniji od posla lekara, nastavnika, glumaca, koji su od suštinske važnosti za čitavo društvo, poražavajuća je, ocenili su sagovornici Kurira.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) SVAKA ČAST ZA LJUDE IZ LOKALNOG FRONTA: PEŠKE KREĆU NA PROTEST U BEOGRAD!

Primera radi, dok je bot u svoj džep mesečno stavljao 80.000 dinara, lekar opšte prakse je morao da živi od plate od 53.000 dinara, nastavnik je preživljavao s 40.000 dinara, dok je policajac kraj s krajem sastavljao sa oko 50.000 dinara mesečno.

„Obični“ građani širom Srbije su zgroženi ovakvim odnosom snaga! Kako kažu, isplativije je biti bot nego lekar ili profesor.

Čačanski profesor Milisav Milenković (64) kaže da botovsku platu od 80.000 dinara može samo da sanja.

– Kao prosvetni radnik pred penzijom, sa 40 godina radnog staža, mogu samo da sanjam o plati od 80.000 dinara. Oni koji obrazuju naciju imaju skoro dvostruko manju platu od onih kojima je zanimanje poltron, poslušnik, bot… To je slika države u kojoj živimo, ali i odnos vlasti prema obrazovanju, kulturi, poštenom radu – kaže Milenković.

Užičanin Milan Todorović se pita koliko nadničari moraju znoja da proliju da bi stigli do te zarade.

– Koliko nadničari treba da naberu malina, na temperaturi od plus 40, od zore do mraka, jedući hleb i jeftin parizer, da bi zaradili 80.000 dinara? Za to vreme botovi sede pred računarima, ispod klime i za debele pare truju narod i brane ono što se odbraniti ne može – navodi on.

Beograđanin Ljubisav Đokić, poznatiji kao Džo Bagerista, smatra da je u Srbiji izgleda „jedino isplativo biti kriminalac na vlasti i raditi za njih“.

– Kad je plata od 80.000 data za botove, onda je jasno kako su došli do tih para. Pljačkom. Pljačkaju ovaj narod, a posebno penzionere dok ne pocrkamo. Ja primam svega deo penzije od 8.000 dinara, a botovi 10 puta više! Da li je to normalno – pita se Džo.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ: “DA VIDIM KO ĆE DA ZUCNE PROTIV MENE POSLE KONTRAMITINGA”

Šta je bot
SOFTVERSKI ROBOT

Sa tehnološkom revolucijom nastao je i pojam „bot“, što predstavlja skraćeni naziv za softverskog robota, odnosno inteligentnog softverskog agenta. Botovi često uključuju elemente veštačke inteligencije, a u prenesnom značenju na srpskoj političkoj sceni botovi su poslušni stranački vojnici koji kucaju naručene komentare po internetu, jer stranke ne raspolažu odgovarajućim softverima.

Vladimir Arsenijević, pisac
ODVRATNO

To stvarno govori u prilog tome koliko su stvari kod nas dubinski odvratne, koliko je ovo društvo dospelo u jednu mučnu fazu gde jednostavno nema tih etičkih granica koje ne mogu da se poruše. Ljudi rade iz različitih poriva to što rade i verovatno među tim botovima ima jedan dobar broj onih koji samo žele da prežive, ali što bi se ipak reklo – kamo neka elementarna etika… Sve nas koji promišljamo o stanju u ovom društvu, ma koliko ta vest bila iznenađujuća, zapravo i ne bi trebalo da iznenadi. I ne, stvari se neće rešiti time što se neprestano zgražavamo iz dana u dan nad nečim drugim na društvenim mrežama.

Miljko Ristić, doktor KCS
NEPRAVEDNO

Raspodela primanja u društvu nije pravedna. Svako ima svoje adute, njegov posao je teži od posla nekog drugog, a i teško je naći pravu meru pa da se onima koji su najzaslužniji zaista i da najveća plata. Zdravstvo je već godinama sa platama na niskim granama. Sve očekujemo biće bolje, ali izgleda da to vreme ne može brzo doći. Treba naći neko pravednije rešenje o raspodeli ličnih dohodaka, pogotovo u uzdravstvu, pravosuđu, prosveti.

PROČITAJTE JOŠ: “NA VLASTI JE POLUSVET ŽELJAN OSVETE”

(izvor: nezavisni.rs)

Comments

comments