Politika

SNS kapitulirao: Gazde ipak ne dozvoljavaju raspisivanje izbora

Srpska Napredna Stranka održala je sednicu predsedništva i još jednom dokazala da taj organ, kao i bilo koja druga institucija u ovoj državi koju su privatizovali bukvalno ne služi ničemu.

Najveći dokaz je upravo ovo:

Dakle ako su svi za neki predlog, a jedan čovek čak ni ne bude protiv nego bude uzdržan, to se po pravilu, kao što je u skladu sa svim osnovama demokratije, zdravog razuma i poštenja – odbija.

Poruke koje su nakon ove sednice rečene su standardne “prazne priče” koje funkcioneri ove stranke ponavljaju kao papagaji već 7 dugih godina u bukvalno svakoj prilici.

Jedna od poruka je pak, da neće ostaviti Srbe na Kosmetu na cedilu. To samo nameće pitanje da li su oni na predsedništvu raspravljali o tome da li da ostave Srbe ili ne, pa su eto odlučili da tako nešto ne učine. Ako već neće ostaviti Srbe na cedilu, kako to planiraju, kako će to izvesti osim što će ispaljivati parole po medijima?

Što se vanrednih izbora tiče od njih po svemu sudeći nema ništa, iako su svi iz SNS-a za. Još jednom se potvrđuju spekulacije da Vučićevi mentori u stranim ambasadama nisu zadovoljni tom idejom i da pre izbora ipak mora da obavi posao koji su obećali.

Naravno kao i za sve drugo ni ovde nema jasnog stava, te je glasnogovornik predsedništva, Alesksandar Vučić izjavio da izbori možda budu u junu a možda početkom sledeće godine, što bi značilo da ćemo na birališta tek 2020. kao što je to i planirano.

Pre izlaska na izbore svakako treba nastaviti pritisak na vlast da omogući koliko-toliko fer izbore, ali takođe i raditi na tome da se stvore uslovi da kriminalna organizacija koja je preotela državu bude konačno pobeđena.

Comments

comments