Politika

SNS LOBIRA NOTARE: Mi moramo da budemo prvi

Lista za lokalne izbore „Svi na ovu stranu“, koju predvodi bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, saopštila je da je Srpska napredna stranka izvršila pritisak na sve četiri notarske kancelarije u Kragujevcu, da daju prednost overavanju potpisa podrške listi kandidata SNS-a, prenosi N1.

Lista „Svi na ovu stranu“ navodi da je cilj pritiska lokalne vlasti da lista SNS-a bude u startu u prednosti nad ostalima i bude orva upisana na glasačkom listiću za lokalne izbore.

Po njihovoj oceni, broj notara je premali da svi učesnici ravnopravno i pravedno dobiju službenike koje će overavati potpise građana.

Oni podsećaju da listu Srpske napredne stranke u Kragujevcu predvosi Nikola Dašić, kum sadašnjeg gradonačelnika Radomira Nikolića i ističu da danas nisu mogli da obezbede overivače i odbijeni su kod dva notara.

“Neverovatan strah je zavladao kod njih. Nisu smeli da započnu fer borbu već su bukvalno izvršili agresiju na notare da bi oteli gotovo sve knjige. Zar je to toliko važno? Broj na listi im je najvažniji? Važan će biti broj osvojenih glasova i pobeda koja je sasvim izvesno naša”, rekao je Stevanović.

Kakvu će kampanju SNS voditi na lokalu i da li će kroz pritisak koji imaju kao vlast pokušati da svoje izborne liste stave kao prve svuda, videćemo u narednom periodu.

Comments

comments