Politika

SNS-ovci “na crno” prodaju naftu poljoprivrednicima, po cisterni uzmu više od MILION dinara!

Ništa porez, ništa akcize!

To je geslo kojim se vode naprednjački naftni “bosovi”, koji poljoprivrednicima, konkretno u Bačkoj, prodaju naftu.

PROČITAJTE JOŠ: ZABORAVIO DA JE VEĆ LAGAO: VUČIĆ U VALJEVU OBEĆAO ISTE STVARI KAO I PRE 2 GODINE?!

Vest o kojoj je ovde reč dolazi nam iz okoline Bačkog Petrovca, gde čitav “biznis” vode članovi Srpske napredne stranke iz ovog mesta, ali i iz obližnjeg Novog Sada.

Poljoprivrednici u ovom kraju su, blago je reći, očajni. Umesto 14 hiljada dinara koliko su dobijali za subvencije – sada primaju samo 4.000 hiljade! Još kada se na to doda i organizovani kriminal koji im je nametnuo SNS…

Kako sve ovo funkcioniše?

Dileri iz SNS-a prodaju poljoprivrednicima naftu i đubrivo. “Bez papira”, dakle na crno – cena po litru nafte je 120 dinara. Sa “opranim” papirima cena po litru je 150 dinara.

Ljudi koji su umešani u ovaj posao nabavljaju naftu za 75 dinara. Prodaju je (prosečna cena) za 130 dinara po litru. Dakle, već u startu je razlika 55 dinara.

Ako tih 55 dinara pomnožimo sa 20 hiljada (koliko litara najčešće ima 1 cisterna koja se prodaje u ovom kraju) dobijamo cifru od 1.100.000 dinara po cisterni, koliko imaju “čiste” zarade ovi “trgovci naftom” pod patronatom SNS.

PROČITAJTE JOŠ: DOKLE OVO IDE?! SNS POKRAO IZBORE I ZA SAVET MESNIH ZAJEDNICA! 

Ukoliko to prebacimo u evre, to je oko 10 hiljada evra po jednoj cisterni. Državna kasa od toga vidi tačno 0 dinara, pošto sav novac odlazi direktno u stranačku kasu Srpske napredne stranke!

Na ove kriminalne radnje u Bačkoj, prvi je skrenuo pažnju narodni poslanik Janko Veselinović iz “Pokreta za preokret”.

Nadamo se da će za ovaj kriminal neko jednog dana odgovarati!

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): “NAPREDNJACI SU ME PRETUKLI BEZ IKAKVOG POVODA”

Comments

comments