Politika

Soroš pohvalio Vučića

Mesto: Beograd Datum: 27.07.2018 Dogadjaj: razgovor predsednika Srbije i zamenika predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Licnosti: Aleksandar Vuèiæ, Aleks Soroš

Izvor: N!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksanderom Sorošem o situaciji u regionu, podršci Fondacije evropskim integracijama Srbije i o reformama u oblasti medija i vladavine prava.

Soroš je rekao da će Fondacija za otvoreno društvo nastaviti da podržava evropski put, reformske i demokratske procese u Srbiji, i zahvalio Vučiću na podršci koju ta nevladina organizacija ima u Srbiji, saopštio je kabinet predsednika.

Vučić je upoznao članove delegacije Fondacije sa situacijom na Kosovu i Metohiji i napretku dijaloga Beograda i Prištine, dok je Soroš pozdravio nastavak tog dijaloga i konstruktivnu ulogu Srbije u očuvanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije je sa sinom američko-mađarskog milijardera Džordža Soroša razgovorao i o podršci Fondacije regionalnoj ekonomskoj zoni, očekivanog projekta koji Vučić često opisuje kao ključan za budućnost Zapadnog Balkana.

Comments

comments