Društvo

SRBIJA NEĆE U NATO! Žestok odgovor Narodnog Slobodarskog Pokreta iz Aranđelovca na vojne vežbe

Povodom posete Generalnog sekretara NATO-a, Jensa Stoltenberga i narednih vežbi pod pokroviteljstvom ovog pakta u Aranđelovcu, sve su burnije reakcije tamošnjih meštana, a vrlo burno se oglasio i Narodni Slobodarski pokret iz ovog grada.

Da podsetimo, vežbe “Srbija 2018” koje se održavaju u zajedničkoj organizaciji Srbije i NATO pakta planirane su u Aranđelovcu i Mladenovcu, a odgovor pokreta prenosimo u celosti:

Povodom posete našoj državi Generalnog sekretara NATO-a, Jensa Stoltenberga Narodni slobodarski pokret će u Narodnu skupštinu dostaviti predlog Zakona o vojnoj neutralnosti Srbije. Ovime još jednom hoćemo da poručimo da Srbija neće u NATO i da je to opredeljenje više od devedeset procenata stanovništva. Takođe, na ovaj način želimo da pošaljemo poruku državnom vrhu da se pitanje vojne neutralnosti Srbije mora rešiti institucionalno kako bismo smanjili pritisak koji NATO sada vrši na region kršeći sve demokratske norme, a što se posebno moglo videti na primeru Crne Gore ili u aktuelnoj situaciji u Makedoniji gde evro-atlantski emisari poput Johanesa Hana javno poručuju da je cilju uterivanja ove zemlje u NATO apsolutno sve dozvoljeno.

Sloboda je izbor!

Informativna služba Narodnog slobodarskog pokret

Comments

comments