Politika

Srđan Škoro najavio kandidaturu za predsednika Srbije

Novinar i član Skupštine slobodne Srbije Srđan Škoro rekao je u emisiji “Novi dan”, koja se emituje na televiziji N1, da će se kandidovati za predsednika Srbije.

“Ja ću sada da iskoristim ovu priliku kad sam kod vas i da vam kažem da ću se kandidovati za predsednika Srbije. Ja ću trčati tu trku i pozivam sve ljude dobre volje, koji me teraju da se kandidujem… Evo, ja sad kažem da ću se kandidovati. Pozivam svoje prijatelje iz Skupštine slobodne Srbije da me podrže. Pozivam svoje saborce iz opozicije da stanu iza mene. Mislim da ja mogu da istrčim tu trku i da je dobijem”, rekao je on, napominjući da istraživanja govore njemu u prilog.

“Kandidat ću postati kad prikupim potpise. Grupa građana, koju ću formirati, će me kandidovati. Neću sad saopštavati ime te grupe građana. Ja ću ući u tu trku, tako da ne moraju više da licitraju sa imenima kandidata. Na tim izborima ćemo se izmeriti svi, pre svega ja prema vlasti”, kaže Škoro.

On dodaje da mu je muka više od razgovora i licitiranja sa imenima kandidata, te je zato rešio da se kandiduje.

“Hajde da napravimo novu priču, sa novim ljudima i novim energijama. Ja mislim da mogu to da izguram. Ja nisam čovek ni na platnom spisku Aleksandra Vučića, ni na platnom spisku Dragana Đilasa. Jedino sam o ovome razgovarao svojim prijateljem Božom Prelevićem i nadam se da će me podržati. On mi za kampanju ustupa svoj stan i kancelariju”, rekao je, između ostalog, Škoro.

Škoro je postao poznat široj javnosti 2014. godine kada ga je posle nastupa u jutarnjem programu na RTS, gde je kritički govorio o novoj Vladi Srbije, istog jutra najpre napala informativna služba Srpske napredne stranke, a posle ga je Ratko Dmitrović, tadašnji glavni urednik Novosti, smenio sa mesta šefa deska.

Comments

comments