Društvo

Srpska roba na severu KiM: Da li je stvarno nema ili je sklanjaju?!

U prodavnicima na severu Kosova nedostaju mnogi artikli koji se proizvode u Srbiji, objavila je danas agencija Kosovapres.

„Nedostaje mleko i skoro svi proizvodi, razne vrste deterdženata koji se proizvode u Srbiji. KosovaPress saznaje da će se na severu od četvrtka biti zatvorene mnoge prodavnice samo da bi se to odrazilo na situaciju uoči Vidovdanskog praznika 28. juna, kada mnogi građani iz Srbije dolaze na sever i Gazimestan i kako bi predstavili ‘tešku humanitarnu situaciju’ na severu Kosova“, piše agencija.

Loading…

Ta agencija objavila je, kako se navodi, dokument koji od utorka kruži severnim opštinama u kojem se od građana traži da uprkos nedostatku robe ne kupuju robu sa juga od Albanaca i ocenila da je to dokaz „spinovanja“.

PROČITAJTE JOŠ: FINANSIJER SNS KUPIO JOŠ JEDNU TELEVIZIJU!

Dokument koji je predstavio KosovaPress je napisan ćiriličnim pismom i ima potpis „Udruženja privrednika Kosova i Metohije“.

Prema agenciji, izvori kosovske policije kažu da će članovi organizacije Civilna zaštita biti ovih dana u blizini mostova na Ibru kako bi pažljivo pratili situaciju i beležili ako neko od Srba ili drugih donosi robu sa juga ka severu Mitrovice i šire.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je juče izjavio da su nadležni organi imali informacija o „improvizaciji navodne humanitarne krize“ na severu Kosova i da su u to bili uključeni predstavnici zvaničnog Beograda i pojedinci na severu Kosova.

PROČITAJTE JOŠ: “SVE ZEMLJE U REGIONU IMAJU VEĆI PRIVREDNI RAST OD SRBIJE ZA 70 DO 100%”

On je posle sednice Vlade Kosova izjavio da neće dozvoliti da građanima severa Kosova nedostaje bilo šta i da su kosovske institucije odlučne da uspostave red i zakon na severu, odnosno da „neće biti povratka nazad“.

„Mi smo već dve-tri nedelje informisani o planu improvizacije humanitarne krize tako što su odredjeni proizvodi sklanjani u kuće, u druge objekte, i imamo dokaze za takav scenario kao i ljude koji su u to uključeni. Mi nećemo dozvoliti da nedostaje niti jedan proizvod, jer se radi o građanima Kosova“, kazao je Haradinaj.

On je rekao da mu je poznato da se nameravalo da se ta „kriza“organizuje u četvrtak.

„Postoji tendencija da se Kosovo natera da zatvori oči pored nelegalnom i nezakonitom trgovinom, ali to ne smemo da dozvolimo“, kazao je Haradinaj.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO NAPREDNJACI JEFITNIM TRIKOVIMA ZAGORČAVAJU ŽIVOT MEDIJIMA PO SRBIJI?

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments