PolitikaSvetZabava

Šta jedu najmoćniji ljudi na svetu

Kad se vlada svetom logično je da čovek ogladni od tolikog premora i stresa. Jadni lideri, i oni su (kakvi-takvi) ljudi, i moraju nešto i da prezalogaje kako bi nastavili da nam rade o glavi. Pa šta je zapravo onda to čime se Tramp, Putin i Kim hrane? Kao i u politici, odgovri su drastično različiti…

Donald Tramp – lider brze hrane

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država nije veliki ljubitelj zdravog načina života, i pravilne ishrane. Kako sam kaže, omiljeni obrok mu je večera, a svuda hvaljeni i preporučivani doručak često preskače. Ali, ako baš mora da doručkuje, odlučiće se za prepečena jaja sa slaninom, ili kornfleks. Izuzetno voli rolat od mesa, a posebno u formi sendviča. Šniclu konzumira isključivo dobro ispečenu, uz kečap kao obavezni dodatak. Obožava pomfrit, a pizzu jede viljuškom i nožem (izbegavajući koricu). Ne pije alkohol, i njegov je veliki protivnik.

Patriotski izbor hrane simptomatičan je za njega, pa tako Tramp ipak najviše ceni klasične američke fast food brendove, kao što su McDonald’s i KFC. U jednom obroku on pojede neverovatna dva Big Macs-a, dva Filet-O-Fish-a i čokoladni milkšejk. Sve zajedno to iznosi 2.500 kalorija, što je više od ukupne dnevne doze preporučene za čoveka njegovih godina, a računajte da je ovo samo jedan od njegovih obroka. Poznata fotografija u privatnom avionu prikazuje Donalda dok uredno nožem i viljuškom secka KFC pohovanu piletinu. Druga hrana koju gricka dok leti jesu čips, perece, dijetalna Coca-Cola i Oreo keks.

Manjak unosa omega 3 masnih kiselina, svežeg voća i povrća, može dovesti do dizbalansa u organizmu, te doprineti donešenju pogrešnih odluka, kojima, mora se priznati, Donald jeste vičan.

Vladimir Putin – lider u zdravoj ishrani

Različiti politički pristup i životni stavovi možda imaju veze i sa konzumiranjem hrane. Tako, nasuprot Trampa, ruski lider jede poprilično zdravo i dobro promišljeno. Za doručak, koji ne preskače, pojede kašu, beli sir i med. Uz to obavezno popije nekoliko sirovih prepeličijih jaja, ili sok od ceđene cvekle s renom. Nakon što završi sa doručkom, sledi ispijanje kafe.

Po njegovim rečima, iako nema puno vremena za hranu, voli povrće, a posebno paradajz, krastavac i zelenu salatu. Između mesa i ribe radije će se odlučiti za ribu, posebno ako je u pitanju jesetra sa limunom i puterom. Kada je reč o žitaricama, Putin nikako ne voli ovas, već preferira heljdu i pirinač. Naročito su mu drage pite, a posebno hvali onu od mesa, pirinča i kupusa, koju mu je mama pripremala dok je bio mali. Popodne se potrudi da pojede voće i popije kefir, a večeru često preskoči. Putin se navikao na ispijanje zelenog čaja, ali nije mu strano da popije čašicu kvalitetnog pića, poput španskog vina, votke ili konjaka nakon jela. Mada nije veliki ljubitelj slatkiša, rado će pojesti sladoled, naročito onaj sa ukusom pistaća.

Kada putuje, upoznaje druge kulture isprobavajući njihovu lokalnu kuhinju. Poseban kuriozitet je da je Putinov deda, Spiridon Putin, bio poznati kuvar koji je spremao jela za Lenjina i sovijetsku elitu. Preminuo je kada je Vladimir imao dvanaest godina, ali je budući lider ipak uspeo da sačuva njegove originalne recepte za riblju supu i jagnjetinu sa kavkaskim biljem.

Kim Džong Un – lider ekstravagantnih ukusa

Između ispaljivanja raketa, izazivanja sukoba, i neprijatno izveštačenog keženja pred kamerama, lider Severne Koreje mora malo i da se okrepi. Kim naprosto ogladni od tolikih političkih provokacija, i evidentne želje za ratovanjem. Posebno su mu srcu, to jest stomaku, bliski sirevi, a naročito ementaler. Zatim šnicle, suši, supa od ajkule, i kavijar. Konzumira meso od kobe govedine, koja se vezuje za jedan deo Japana, i posebno je skupa. Ceni šolju dobre brazilske kafe, za koju da i do hiljadu dolara godišnje. Dovozi mu se svinjetina iz Danske, kavijar iz Irana, a dinje iz Kine, što samo pokazuje da je Kim svetski čovek.

Obožava Cristal šampanjac, za koji tvrde da popije i po dve flaše tokom jela, a nije mu stran ni čuveni Hennessy konjak. Kako bi poboljšao potenciju, navodno pije i specijalno vino u kojem se nalazi mrtva kobra (?!). Osim što voli da popije, vidi se da mu ni nikotin nije stran, pa ga fotografi često uhvate sa cigaretom među zubima. To obično budu francuske cigare, ni manje ni više marke Yves Saint Laurent, a jedna kutija košta oko pedeset dolara.

Neprijatan detalj kaže da se Kim Džong Un toliko ugojio da su 2012. godine morali hirurškim putem da mu odstrane cistu sa zgloba, nastalu kao posledica prekomerne težine.

(izvor: citymagazine.rs)

Comments

comments