Politika

Šta su funkcioneri DS-a i Nove Stranke poručili građanima u Zemunu i na Novom Beogradu

Zamenik predsednika Nove stranke Aleksandar Stanković ocenio je da bilans četvorogodišnjeg naprednjačkog upravljanja Beogradom jeste rapidan porast broja građana dovedenih do bede, korisnika narodnih kuhinja, pa i beskućnika.

– Upravo se od najugroženijih danas traže i najveće žrtve, uništavaju se raznoraznim nametima kako bi korumpirana vlast nesmetano nastavila da crpi sredstva za sopstveno bogaćenje. To pod hitno mora da se promeni jer će u protivnom Beograd, kao i cela Srbija, doslovno postati grad golih, bosih i gladnih.

Stanković je naveo da prvi korak u koncipiranju ozbiljne socijalne politike treba da bude izrada socijalnih karata kako bi pomoć zaista došla do onih kojima je najpotrebnija:

– To mora da prate i drugi institucionalni mehanizmi podrške našim najranjivijim sugrađanima. Mi nećemo rasipati novac na estradne fontane i besmisleno popločavanje centra grada, već ćemo ulagati u fondove za razvoj i školovanje talentovane dece. Nećemo novac poreskih obveznika bacati ni na novogodišnju rasvetu od oktobra do marta, već ga usmeriti na besplatne vrtiće za decu nezaposlenih, socijalno ugroženih roditelja, pune plate za porodilje i 13. penziju za naše najsiromašnije penzionere.

On je istakao i da Grad Beograd raspolaže imovinom koja čak nije precizno ni popisana, ali su procene da je reč o preko milion kvadrata.

– Ti prostori su, jednim delom, neiskorišćeni i zapušteni, a većim – leglo korupcije. Insistiraćemo na popisu imovine i njenoj prenameni, kako bi se građanima bez krova nad glavom omogućio smeštaj. Snaga Beograda uvek se ogledala kroz solidarnost njegovih stanovnika. No, ta ljudska solidarnsot nije dovoljna ukoliko je, kao danas, ograničena sebičnom vlašću koja samo o sebi vodi računa. Zato ćemo takvu vlast smeniti – poručio je Stanković.

Zamenik predsednika NOVE danas je sa predsednikom Demokratske stranke Draganom Šutanovcem i drugim funkcionerima i aktivistima NOVE i DS, razgovarao sa građanima u Zemunu i na Novom Beogradu. Tom prilikom, Stanković i Šutanovac poručili su da je solidarnost osnova svakog uspešnog društva, a briga o ugroženima odlika svake odgovorne države. Upravo takvu politiku vode i vodiće Nova i DS, istakli su.

(Izvor: Novastranka.rs)

Comments

comments