DruštvoPolitika

Stanari Bloka 37 ne veruju Vesiću: Novi protest na pomolu?

Stanari novobeogradskog Bloka 37 upozoravaju na mogućnost novih protesta. Iako im je Goran Vesić poručio da je investitor odustao od gradnje na parceli uz njihove zgrade, i da je Grad otpočeo proceduru preuzimanja tog placa, oni mu, ipak, ne veruju.

Ukazuju da je plac i dalje u privatnom vlasništvu, a da su rokovi za konačno rešavanje njihovog problema više puta pomereni.

„Mi smo takvo isto obećanje imali u julu, i jedne rokove koji su bili neki kraj septembra, finalizacija tih inicijalnih obećanja trebalo je da bude baš na današnji dan“, rekla je stanarka Bloka 37 Slađana Radak, tokom protesta ispred Skupštine grada Beograda.

Budući da nisu dobili u međuvremenu nisu dobili nikakvu novu informaciju, izuzev istog obećanja putem medija, ali sa pomerenim rokovima, stanari su odlučili da se okupe danas ispred Starog dvora, kako i simbolično ukazali na svoja očekivanja da se problem sa spornom parcelom reši u razumnom roku.

„Ono što jeste problem stanarima je da je parcela i dalje privatna, i da mi očekujemo da zaista grad reši naš problem na ustavno-pravni način. Ne putem medija, novih obećanja i pomerenih rokova“, poručula je Radak.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prošlog petka je objavio da je počela procedura preuzimanja placa na kojem je bila planirana izgradnja poslovnog objekta, a zbog čega su građani letos protestovali.

Vesić je naveo da je investitor zvanično odustao od igradnje na lokaciji u Bloku 37, i da očekuje da Grad Beograd, „recimo do kraja januara“, postane vlasnik pomenute parcele, nakon čega bi se ta parcela uredila u dogovoru sa građanima.

 

Izvor: N1

Comments

comments