Politika

STANJE REDOVNO: Nema sastanka sa Tačijem, prekinuta komunikacija, kraj dijaloga, otkazuje se poseta; SNS DIŽE TENZIJE jer nema rešenje za bilo šta!

Aleksandar Vučić razgovarao je sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini u Briselu, ali ne i predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.

PROČITAJTE JOŠ: KINEZI DAJU 1,4 MILIJARDE DOLARA ZA NALAZIŠTE KOJE JE VLADA POKLONILA KANAĐANIMA!

Predsednik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je izjavio da nema ni najmanjih uslova da se nastavi dijalog. Kako je Đurić rekao, Vučić je Mogerini „upoznao sa svim lažima Prištine prethodnih dana“, što je i razlog zašto se neće danas sastati sa kosovskom delegacijom.

Za danas je bio zakazan sastanak Vučića i Tačija, a službe EU su ranije saopštile da se očekuje posvećeniji rad na postizanju dijaloga. Danas se najpre kosovski predsednik Hašim Tači sastao sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, a zatim i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

PROČITAJTE JOŠ: INVESTITOR DOBIO SUBVENCIJU OD 3,4 MILIONA EVRA, A RADNICIMA DVA MESECA NIJE DAO – NI DINAR!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas ranije za RTS da će predsednik o drugim sastancima, u okviru dijaloga sa Prištinom, naknadno odlučiti. Poslednji sastanak dve delegacije održan je 18. jula.

Po sistemu “ne znam ni sam šta hoću”, Aleksandar Vučić i SNS malo otkazuju dijalog, pa malo prete, pa provlače priču da Vučić ne ide na Kosovo zbog toga što mu ne daju da poseti Gazovide…i hiljadu drugih stvari koje baš danas i prethodnih dana dospevaju u javnost i sve služe samo da bi se skrenula pažnja sa toga što Aleksandar Vučić nema šta da ponudi kao rešenje za status Kosmeta. U svemu ovome očigledno ima zdušnu podršku svojih partnera sa Kosmeta, pre svih Hašima Tačija, koji igraju svoju ulogu u dizanju tenzija.

Kada ovaj vikend prođe (bilo da Vučić ode na Kosmet ili odluči u poslednjem trenutku da kukavički otkaže posetu), sve će se opet stišati. Tako da, ako neko možda misli da će se nešto strašno dogoditi, neće. Ovo je samo još jedna u nizu naprednjačkih predstava koje smo primorani da trpimo svih ovih godina.

PROČITAJTE JOŠ: IDEJA O RUŠENJU BRDA JE KOMPLETAN IDIOTIZAM: TO POKAZUJE RAČUNSKA OPERACIJA KOJU ZNA SVAKI OSNOVAC!

(izvor: danas.rs / gerila.rs)

Comments

comments