Društvo

Stanovnicima naselja “Stepa” PREKIPELO: Sutra u podne blokada ulica, očekuje se više hiljada ljudi!

Udruženje stanara naselja „Stepa Stepanović“ u Beogradu najavilo je da će u subotu, 30. juna, nastaviti svoj protest protiv izgradnje crkve u tom naselju na mestu na kojem je planirana gradnja Doma zdravlja i da će u okviru tog protesta blokirati voždovački kružni put.

PROČITAJTE JOŠ: U SUBOTU, U MINUT DO 12: PROTEST ZA ODBRANU BEOGRADSKE ŽELEZNIČKE STANICE!

Kako je rečeno agenciji Beta u tom udruženju, nekoliko stotina stanara tog naselja na Voždovcu je i sinoć održalo protest tokom kojeg su simbolično zapalili sveće na lokaciji gde je bila planirana izgradnja Doma zdravlja a sada se planira postavljanje crkve brvnare.

Predstavnik udruženja Nenad Ralić je rekao da stanovinici naselja „Stepa Stepanović“, kojih ima oko 13.000, protestuju jer smatraju da im se na grub način i bez razloga nameće izgradnja sadržaja koji je u suprotnosti sa onim što je bilo planirano kada su oni tamo kupovali stanove.

PROČITAJTE JOŠ: MUP VODE STARLETE I NAVIJAČI, NIJE NI ČUDO ŠTO NAM ULICE IZGLEDAJU KAO RATNA ZONA!

„Prvo su pokušali postavljanje izuzetno velikih antenskih stubova ispred zgrada, pa smo sprečili izgradnju NIS-ove pumpe a sada se, očigledno sistematski, pokušava sa izgradnjom verskog objekta kako bi se uneo razdor u naše naselje. Mi odavno pokušavamo da dobijemo plan tržnog centra, koji je originalno trebalo da bude izgrađen, ali oni to od nas kriju kao zmija noge. Sumnjamo na prilično dobro organizovanu zaveru“, rekao je on.

On je dodao da će protest i blokada 30. juna verovatno početi u podne.

Za očekivati je da, od ukupno 13 hiljada ljudi iz ovog naselja, sutra na protestima bude makar nekoliko hiljada.

PROČITAJTE JOŠ: MALI, ALI BAHATI: PUPS JE 10 GODINA UZ SVAKU VLAST I DOBIJA PRAKTIČNO SVE ŠTO POŽELI!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments