Politika

Stara fotelja, nova gajba: Brnabićka se seli u vilu Jovanke Broz!

Ana Brnabić sela je u staru fotelju – premijersku, a usput je sebe počastila i novom “gajbom”, i to vilom na Dedinju. Tako se ova nova-stara predsednica Vlade ipak ponovila još nečim, a ne samo novim mandatom.

Naime, poslednja odluka Ane Brnabić u prethodnoj vladi je da vilu u kojoj je decenijama živela Jovanka Broz dodeli sebi na korišćenje, objavila je Nova.rs.

Uredbom Vlade Srbije vila u Ulici kneza Aleksandra Karađorđevića uvrštena je među objekte za reprezentativne potrebe Republike Srbije. Odluka je objavljena u Službenom glasniku i potpisala ju je lično Ana Brnabić.

Kako Nova.rs saznaje, ova odluka doneta je 27. oktobra.

U uredbi o nepokretnostima za reprezentativne potrebe Republike Srbije promenjen je samo član koji predviđa da premijer može da koristi objekat na Bulevaru kneza Aleksandra Krađorđevića 75 u Beogradu, koji do sada nije bio u spisku reprezentativnih zgrada.
“Jovankina vila” renovirana je prethodnih meseci prvi put posle gotovo šest decenija, a mediji su ranije pisali da je njena obnova plaćena od 30 do 50 miliona dinara, dok je direktor Republičke Direkcije za imovinu Jovan Vorkapić ranije izjavio da je kompletnu rekonstrukciju tog objekta potrebno oko 2,5 miliona evra.

Jovanka Broz, udovica bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza, preminula je 20. oktobra 2013. godine.

Comments

comments