Politika

Stari grad će organizovati referendum o projektima gradskih vlasti

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać najavio je danas da će ova centralna gradska opština organizovati referendum i pitati građane šta misle o projektima gradskih vlasti „koji trajno menjaju izgled Beograda i direktno ugrožavaju kvalitet života građana“.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA ZAPRAVO ZNAČI PRAVNO OBAVEZUJUĆI SPORAZUM?

„Nakon što je postalo jasno da gradske vlasti nisu spremne da se konsultuju sa građanima oko projekata koji trajno menjaju izgled Beograda i direktno ugrožavaju kvalitet života građana, opština Stari grad je odlučila da organizuje referendum i pita stanovnike opštine Stari grad da li podržavaju ove napade ludila večitog zamenika“, navodi se u pisanoj izjavi Marka Bastaća.

Bastać je apelovao na sve razumne ljude u gradskim institucijama da utiču na zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i ubede ga da ne nastavlja sa radovima dok ne budu imali rezultate tog referenduma.

PROČITAJTE JOŠ: KRADU KO LOPATAMA: VIŠE OD 2,2 MILIONA EVRA ZA REŽIMSKE MEDIJE

„Ukoliko se ogluši i na ovaj apel on lično će snositi odgovornost za sve što će se dešavati, jer ćemo zajedno sa građanima fizički blokirati sve koji pokušaju da izvode radove na teritoriji naše opštine“, izjavio je Bastać.

On je naveo da su Skupštini grada već predati prvi zahtevi građana Starog grada da se do organizacije referenduma obustave svi radovi u centru.

PROČITAJTE JOŠ: GRAĐANSKA NEPOSLUŠNOST: TEK DA STANE SVE DIKTATOR ĆE PASTI

(izvor: srbin.info)

Comments

comments