1 od 5 miliona poručio Tadiću da deli opoziciju na podobne i nepodobne

1 od 5 miliona je saopštio danas da nije mogao da prisustvuje sastanku koji je organizovao predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, zato što „nisu na spisku“.

U saopštenju se navodi da se predstavnica Pokreta Tea Vukadin uputila na sastanak na koji je Tadić javno pozvao opoziciju, ali joj je u stranci bivšeg predsednika Srbije rečeno da „nije na spisku“, odnosno da „javni poziv ne važi, već je privatno upućen odabranim strankama, te da su opozicionari van Tadićevog ‘spiska’ nepoželjni“.

„Ovim se, nažalost, pokazalo da pojedini ‘lideri i liderčići’ u javnosti samo glume spremnost za zajedništvo, a iza zavesa vode spiskove, podgrevaju podele i prave klanove. To otkriva i njihovu jedinu ambiciju – da preuzmu vlast i među sobom podele pozicije, a ne da suštinski menjaju sistem i donesu boljitak narodu“, navodi se u saopštenju.

Oni su obrazložili da su na sastanku planirali da prenesu svoju ideju o ujedinjenju organizacija, a ne lidera.

„Ovo je jasan dokaz da je Tadić neko koga zanima isključivo salonska politka i svetla reflektora, ovakva podela na podobne i nepodnobe u već duboko podeljenom društvu ne može da vodi do bilo kakvog boljitka“, rekla je za Gerilu Tea Vukadin.

Comments

comments