DSS isključuje članove koji podrže koaliciju sa SNS na Starom gradu

Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je da će odbornici te stranke koji prilikom formiranja vlasti u gradskoj opštini Stari grad budu glasali za koaliciju Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i SPAS-a Aleksandra Šapića, biti isključeni iz DSS, prenosi N1.

Odbornici Bojan Kalaba, Miljana Ostojić i Radoslav Novaković, koji su na proteklim lokalnim izborma izabrani na listi „Metla 2020-Miloš Jovanović DSS“, a koji su najavili podržavanje formiranja vlasti SNS-SPS-SPAS svojim glasovima na opštini Stari grad, biti obrisani iz članstva u Demokratskoj stranci Srbije, u skladu sa članom 6, Statuta Stranke.

„Takvom svojom odlukom, donetom suprotno odlukama organa stranke o zabrani pravljenja koalicija sa vladajućim strankama, a nesumnjivo iz koristoljublja, ovi odbornici direktno su prekršili stranačku disciplinu zbog čega će trpeti najstrožu disciplinsku meru“, navodi se u saopštenju DSS.

Predsednik ove stranke Miloš Jovanović izjavio je da stranka nije deo vlasti u opštini Stari grad, iako je podržala izbor predsednika skupštineove beogradske opštine iz SPAS-a, uz pomoć Srpske napredne stranke.

Comments

comments