Hoće li se đaci vratiti u školske klupe od septembra?

Hoće li đaci ovu školsku godinu početi ispred televizora ili u učionici, još uvek je nejasno i pored svih tvrdnji ministra prosvete Mladena Šarčevića kako je obrazovni sistem apsolutno spreman.

Ono što se zasigurno zna jeste da će đaci nastavu slušati noseći maske na licu, kako je to najavio epidemiolog i član Kriznog štaba, Predrag Kon, mada je i tu bilo zabuna oko činjenice kako  bi te maske trebalo da izgledaju.

Na kraju je zaključeno da će mališani moći da nose i obične pamučne maske.

Koliko su škole spremne da prime đake uz poštovanje preventivnih mera i dezinfekcionih metoda ostalo je nejasno.

Roditelji su nam se obratili uz tvrdnje da mnoge škole po Srbiji nemaju elementarne stvari, poput sapuna u kupatilima, te da jako strahuju po pitanju slanja svoje dece u škole.

Naša sagovornica, nastavnica jedne škole iz Zaječara, istakla je da je uplašena i za svoje đake, ali i za svoju bezbednost, uzevši u obzir broj ljudi koji će sedeti u učionicama.

Navela je da smatra da bi đaci već trebalo da imaju naviku nošenja maski, a izjave ministra Šarčevića nije komentarisala, ali je naznačila da su prosvetari dobili određena uputstva za rad.

„Roditeljima ne znam šta bih preporučila. I ja sam roditelj, ne znam ni sebi šta bih preporučila“, rekla je naša sagovornica.

Ostalo je još svega sedam dana dok se mališani ne vrate u školske klupe, a ministarstvo i nadležne institucije mudro izbegavaju odgovore na pitanja vezana za modele predavanja, koje roditelji, ali i redakcije pokušavaju da postave.

Pišite nam o tome kakav je vaš stav i da li smatrate da đaci treba da se vrate u klupe od septembra!

Autor: Redakcija Gerile

Comments

comments