Jeremić: Za Nikolu Jovanovića više nema mesta u politici!

Izvor: N1

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas za N1 da saradnja sa Strankom slobode i pravde „nije onakva kao što je bila pre nego što je nastao problem koji je prouzrokovao bivši član Narodne stranke Nikola Jovanović svojim šovinističkim ispadom i pokušajem da iz stranke povede značajan broj članova i odbora“.

Jeremić je istakao da će njegova stranka i stranka Dragana Đilasa naći način da prevaziđu sve poteškoće zato što se, kako je naveo, i jesu udružili oko višeg cilja i u interesu svih građana Srbije.

Jeremić tvrdi da Narodna stranka nije imala veze sa snimanjem razgovora koje je vodio Nikola Jovanović i ocenio kao „strašno“ to što je Jovanović izgovorio.

„Ono što nije toliko ohrabrujuće je to što je (Dragan) Đilas rekao da ono što je izgovorio Jovanovića trenutno diskvalifikuje od bavljenja politikom ili stupanja u SSP. Ja se pitam koliko dugo je to trenutno“, naveo je Jeremić i ocenio da za Jovanovića nema mesta na političkoj sceni.

Komentarišući nedavne parlamentarne izbore u Crnoj Gori, Jeremić je rekao da od crnogorske opozicije može da se nauči „mnogo toga“.

„Pre svega da, kada je viši cilj posredi, je moguće ostaviti po strani i političke razmirice pa i ideološke razlike, da je moguće sarađivati kako bi se ostvario zajednički cilj“, rekao je Jeremić.

On je ocenio kao „veliku inspiraciju za ceo region“ ono što je opozicija u Crnoj Gori pokazala.

Jeremić smatra da bi Srbija trebalo „na jedan solidaran i bratski način, a bez ikakvog uplitanja i mešanja u njihove političke odnose, da ih podrži“.

„To bi trebalo da bude stvar oko koje bi vlast i opozicija u Srbiji trebalo da se dogovore“, smatra Jeremić.

Comments

comments