Reković oštro na N1: hoćemo li konačno da ustanemo?

Ispred pokreta #1od5miliona danas je na televizji N1 gostovala Valentina Reković koja je detaljnije objasnila dokument koji je taj pokret nedavno objavio, a koji nosi naziv „izveštaj narodu“.
Rekovićeva je u gostovanju objasnila koncept udruživanja opozicioih organizacija, a ne lidera, kako bi moglo da dođe do mogućnosti da Vučić “padne sa vlasti”.
“Kada se govori o ujedinjavanju, to nije kada se okupi 30 lidera i rukuje ili dogovori oko nekih tačaka, već kada članovi svih organizacija mogu da rade zajedno i sa ljudima koji nisu deo tih struktura ili ne žele da to budu.”, objasnila je Reković, dodavši da se unutar svih organizacija nalaze vredni i ambiciozni ljudi, ali da su oni nevidljivi.
Ona je navela da Pokret 1 od 5 miliona nema nepoverenje prema strankama, već njihovim liderima.
Dok je govorila o konceptu unošenja bojkota unutar Skupštine, Reković je objasnila da bi to bio prvi put u istoriji Srbije da izabrani narodni poslanici ne prihvate mandate i da bi se time poslala jasna poruka Srbiji, međunarodnoj zajednici, ali i Aleksandru Vučiću: Igraj se sam.
Reković je pozvala građane da pročitaju Izveštaj narodu, u kome je Pokret 1 od 5 miliona iskreno objasnio svoje ciljeve izlaska na izbore. “Nije dovoljno biti mlad i nov, ali ja mislim da je sama pojava 1 od 5 miliona, koji je izgurao ceo politički proces i da smo time pokazali da mladi mogu da raspravljaju o dnevnim političkim temama na visokom nivou.”, rekla je Valentina. Ona se na kraju gostovanja osvrnula na uspeh opozicije u Crnoj Gori, rekavši da gubljenje jedne bitke ne znači dobijanje sledeće. “Da li ćemo konačno ustati ili ćemo nastaviti da sedimo na betonu?“, poručila je Reković građanima.

Comments

comments