Tadića bojkotovale sve bivše kolege, na sastanak poslali Janka Veselinovića

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je  sve opozicione stranke na sastanak ali je naišao na bojkot kada su upitanju njegove bivše kolege koje je izrodila Demokratska stranka.

Naime, kako navodi naš izvor, Tadićev poziv se u Ujedninjenoj opoziciji Srbije nije uzeo za ozbiljno te su sve stranke okupljene oko te koalicije poslale svog „glasnika“ Janka Veselinovića.

Neke od stranaka su poslale svoje izaslanike pa se tako na sastanku pojavio Uroš Eleković iz Narodne stranke ali i predstavnici Nedavimo Beograda.

Pokret slobodnih građana takođe je prisustvovao sastanku.

Naš izvor iz UOS-a navodi da lideri te koalicije smatraju Tadića za „muzejski artikl“ te da je on (Tadić) svoju karijeru završio 2012. godine.

Tadić je na sastanak pozvao i Branislava Lečića, jednog od protivkandidata Zoranu Lutovcu za predsednika DS-a, ali mu je i Lečić zatvorio vrata.

Pozivu Tadića nije se odazvao ni pokret Dveri koji je naglasio da bivši predsednik Srbije i predstavnik režima Demokratske stranke ne može biti moderator takvog sastanka.

„Naprednjaci ne bi došli na vlast da je bivši režim Borisa Tadića bio dobar. To što je sadašnja vlast još gora ne znači da treba da se vratimo na bivši režim. Dogovarati se unutar opozicije moramo i treba nam svaki vid saradnje u rušenju aktuelne vlasti, ali nisam siguran da je Boris Tadić dobar moderator u tom pravcu.“, rekao je Boško Obradović za dnevni list Danas.

 

Comments

comments